NYHETER

5-Dec-2019

Tilfeldighetenes uforutsigbare spill i nåtid – og fortid

Hele mitt liv har vært preget av tilfeldighetenes uforutsigelige spill – mest på godt og litt på ondt. Jeg inviterer herved mine trampebrødre til å bli med på en opplevelse som verbalt synliggjør mine visjoner. Dermed må vi gå langt tilbake i tid.

Det er midt på dagen og stekende hett. Svettedråpene pipler uavbrutt ut av kroppen som klærne klistret seg til. Endelig kommer ettermiddagen, solen demper sin intensitet mens jeg rusler rastløst omkring i uteområdet ved Hotel Inter Continental i Peshawar i Pakistan. Omgivelsene er preget av turistifisert, men begrenset eleganse, en helt annen virkelighet enn den jeg har erfart de siste dagene. De har vært svært så intense i og ved denne byen nær grensen...

Er det en ting vi er god på i Travellers` Club så er det tradisjoner ! Hvert år i november inviteres alle Veteraner til en hyggelig sammenkomst hos Josefine. 

Gutta som vi ikke ser så ofte på vanlig clubkvelder finner veien, tiltrukket av sterke vennskapelig bånd. Er du Veteran i Travellers` Club har du vært medlem i minst 25 år og da er det tid nok til å bygge et solid og varig vennskap!

I skrivende stund er vi 42 Veteraner og nøyaktig halvparten var til stede på fredag. Og det er det meste vi har hatt på mange år. På gruppebilde er vi kun 20 og det skyldes at Ole Bonde Nashoug måtte rekke toget hjem til Ingeberg (Hamar). 

Det var flere som kom langveisfra. Vi har ikke sett Jan-Erling Haugland på en god stund men jaggu klarte han å kjøre buss tur-retur...

2-Nov-2019

Innseilingen til Røst, denne ytterste lille øy i Lofoten, er spekket med holmer, skjær og lumske båer.  Men leden er godt merket med staker og fyr. I tillegg byr farvannet på nok et navigasjonsmiddel: lukta.

Lukta av tørrfisk.

Grimaser.

Den river deg i nesa lenge før ankomst, i den grad at du kan styre etter den.  De som husker Mosselukta synes nok den kunne være fæl, men tro meg, lukta på Røst er verre. For den svir bokstavelig talt i neseborene.

Men slik folk i Moss påstod de var stolte over lukta den gang M. Peterson & Sønn ennå produserte cellulose, slik finnes det også en stolthet over tørrfisklukta på Røst.  En lukt som åpenbart gir en slags følelse av identitet.  Eller som de også sier på Røst: «Det lukter ikke tørrfisk.  Det lukter penger.»...

15-Oct-2019

Første gang jeg reiste rundt i IRAK så jeg fryktens og dødens flagg flere ganger. Det sorte enkle flagget med en tekst som alle arabere forstår. Flagget er ikke noe nytt, men terrororganisasjonen ISIL gjorde flagget til sitt. Opprinnelsen går langt tilbake i tid. 

Tross Al-Qaida og ISIL fortsatte vi fem turistene rundreisen i Irak der vi stort sett fulgte de gamle handelsveiene (silkeveiene) gjennom historien.

Før vi kjørte inn i Erbil der vi skulle overnatte møtte vi en lokal "fixer" som skulle hjelpe oss så vi kom oss videre neste dag.

Morgenen etter møtte vi, samt to bevæpnede politioffiserer, guide og tolk og vår utmerkede sjåfør eskorten utenfor hotellet. Vi skulle kjøre mot oldtidsbyen Ninive som ligger mer eller mindre inne i Mosuls forsteder. Mi...

For første gang er turister fra 49 land, inkludert Norge, velkommen til Saudi Arabia. Opp til nå var det bare fremmedarbeidere, besøkende forretningsmenn og pilegrimer som fikk anledning til å besøke dette eksotiske land. 

BBC artikkel

Jeg bodde i Riyadh fra 1978 til 1983 . en rolig tid i Midtøsten sammenlignet med i dag.. Vi hadde knapt hørt ordet terrorist og både kone og jeg følgte oss meget trygg i landet. Gjennom jobben fikk jeg mange reisedager i Saudi Arabia og jeg deler noen av mine bilder fra den gangen.

Saudi-Arabia er et religiøst konservativt land. En strengt fortolket islamsk lovgivning (sharia) regulerer i prinsippet de fleste sider ved samfunn og rettsvesen. Landets sikkerhet preges av krigen i Jemen, noe som har ført til en rekke mi...

25-Sep-2019

Etter middagen idag ble forsamlingen forstyrret av et høyt banke lyd ved døren til storsalen. Et medlem skrider inn til Trampsjef Carl Emil Petersen og overleverer en hvit konvolutt.

Noen skal hedres!

Stor og velfortjent applaus og gratulasjoner til Per!

Trampsjefen ber Per Holter-Andersen om å komme opp til skrivebordet ved Kong Sverres ratt og leser:

PER HOLTER-ANDERSEN ble medlem i 1978 og har vært medlem i 41 år. Han er Veteran og har sittet i både Styre og Ballott.

Selv om Per har bodd langt fra cluben har han holdt god kontakt med cluben og alltid hatt clubens interesse nær sitt hjerte.

Per har de siste årene lagt ned et enormt arbeide for å digitalisere clubens arkiver. Dette har vært et stort arbeid som krever organisering, disiplin og ikke minst u...

19-Sep-2019

De to karene kom for å snakke litt om den gang Thor Heyerdahl ble med Thor Heyerdahl til Påskeøya for å forske på hvordan de store steinstatuene var laget, hvordan de klarte å frakte dem og hvordan de fikk reist dem. Thor junior var bare 17 år da han i 1955 ble med sin far på den fem måneder lang ekspedisjonen.

Hyggelig besøk av Thor Heyerdahl jr (venstre) og Martin Biehl (høyre). Trampsjef Carl Emil Petersen var veldig fornøyd med foredraget og oppmøte.

Med seg denne kvelden i Travellers’ Club hadde han direktøren på Kon Tiki-museet, Martin Biehl, og han snakket om hvordan de i den senere tiden har jobbet med repatrieringen – altså hvordan man kan gi tilbake til opprinnelseslandet ting man tidligere har tatt fra det.

Avtalene ble signert på slutten av...

3-Sep-2019


Bisettes i Vestregravlund Gamle kapell mandag 16 september 2019 kl. 13:00

Bårebukket er bestilt.

TC seremoni ved båren.

Minnesund i cluben etterpå.

1023 Trygve Woxen la ned Vandringsstaven den 2. september 2019. Trygve var Clubens eldste medlem, født den 23.oktober 1917, og han rakk å bli nesten 103 år gammel. En utrolig flott alder tatt i betraktning han brukte flere år av sitt liv som Spitfirepilot under 2. verdenskrig.

 
Han ble medlem i Travellers´ Club i1990 og hans faddere var 969 Einar Blanck og 874 Theofil Helliesen. Veteran ble han i 2015. Trygve var en høyt respektert medlem, og han var en gentleman. Han snakket lavt og det var aldri skyt å høre fra denne krigshelten. Vi har allerede savnet han lenge i cluben og vi lyser fred over hans minne.


D...

9-Aug-2019

I 1953 ble Onkel Skrue så deprimert da en mann ville låne penger at han tok med Donald og guttene til landet "Tralla La" for å slippe vekk fra alt pengemaset hjemme i Andeby.  Her traff jeg både Kongen og Dronningen i landet som naturligvis heter noe helt annet enn i Carl Barks elleville eventyr som endte med at de måtte rømme landet.

By Ghazi Ghulamraza - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=40416940

Veien nordover fra Islamabad i Pakistan til Kina er for meg Skrekkens Highway som er usedvanlig dårlig og med en forferdelig, intens og farlig trafikkultur. Taliban er også tilstede enkelte steder. Den heter i virkeligheten Karakoram Highway.

Guiden Eshan og jeg farer nordover, sjåføren er dyktig og takler trafikken bra,...

Please reload

Please reload

NYHETER

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no