Søk

Generøs gave fra Rolf Pettersen


Det kom som lyn fra klar himmel under en helt vanlig klubbaften, faktisk dagen etter 17. mai. Det var forholdsvis få fremmøtte, og de som var til stede så frem til en hyggelig og litt annerledes kubbaften som det ofte blir når vi er få vi er få. Men det var før hedersmannen Rolf Pettersen grep ordet.

Alan hadde akkurat ønsket velkommen, kommentert en hyggelig 17. mai og gjort seg ferdig med noen klubbsaker, da Rolf ruslet opp til talerstolen og ba om ordet. Han var kjent med det audiovisuelle utstyret skulle fornyes i forbindelse med oppussingen. Det kan han tenke seg å være behjelpelig med å finansiere. Dermed fant han frem lommeboken og fisket opp en ferdig utfylt sjekk som ha ga til en uforbredt og forbløffet trampsjef.

Alan takket for gaven, og henvendt til medlemmene fortalte han om Rolfs store generøsitet idet han har gitt 10.000 til å fornye audiovisuelt utstyr, en sak som i lenge tid har stått på klubbens agenda. Medlemmene klappet begeistret. Men applausen tok nye høyder da Alan, en passant, opplyste at sjekken ikke var fylt ut i norske kroner, men amerikanske dollar. Dermed ble klubben drøye 60.000 kroner rikere denne kvelden.

Pettersens gave harmonerer med gaven fra navnebroren uken før. Carl Emil Pettersen ga 50.000 kroner – og en fantastisk helaften til medlemmene.

TC er privilegert som har slike medlemmer i sin midte. Det setter klubben i stand til å sette seg ambisiøse mål når det gjelder å ivareta gård og grunn – som også er en gave fra medlemmer som for lengst har lagt ned vandrestaven.

Det ble en svært så hyggelig aften. Wilhelm Bøe holdt foredrag om trampebroren g kosmopolitten Jonas Lied, og Rolf Pettersen ble invitert til å lette på sløret om det som skjedde før, under og etter krigen da han var ansatt i politiet. Men det er en annen historie – som vi lover å komme tilbake til.

#1Public

4 visninger0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no