Søk

Ut i det "grå" – og ned i kloakken, 2005!


Aldri tidligere har vel klubbens Ut i det blå hatt et mer spektakulært reisemål som årets ferd. Den er med rette blitt kalt Ut i det "grå", og helgrått ble det. 28 av medlemmene hadde ikke mer enn fått satt seg i bussen og startet ferden fra Josefinegate før vår nye reisegeneral, Kjell-Otto Solberg, avslørte årets reisemål. - I år blir det Oslos kloakknett vi skal besøke, opplyste Kjell-Otto til en måpende medlemmer. – Derfor blir første stopp Kongens gate der vi skal gå ned i dritten!

Og slik ble det. Bussen luntet ned til sentrum, gruppen ble delt i to. Den ene delen kunne bruke tiden til å meske seg med en halvliter over landjorden, mens den andre vandret ned i Oslos underverden til rennende kloakk, rotter, avfall – og det som verre er.

Bildet: På vei ned i kloakken

Bildet: Martinsen leder an i befaringen

Medlemmene ble "dresset" opp med sammenhengende gummidress fra fotsåle til armhule.

Deretter vandret vi ned i hullet etter at et kumlokk var fjernet. Rundt bena, og nesten opp til rant kloakken i stride strømmer. Hvis jeg er forsiktig med ord, kan jeg best karakterisere lukten som "utfordrende". Rundt oss pilte forskrekkede rotter mens vi vandret i gåsegang med strømmen. Etter 20-30 minutters vandring, var det godt å komme opp til solen og bygatene igjen.

Mens gruppe nummer to foretok samme vandring, rakk den første gruppen en halvliter på Engebret. Etter at prøvelsenes tid var over for oss alle, tok vi bussen opp til Vann- og avløpsetatens store anlegg på Skullerud øst i byen. Under veis serverte Sven Erik hardt tiltrengte forfriskninger.

På Skullerud ble vi ønsket velkommen av Martinsen som tok seg meget godt av sine gjester. Etter en orientering, fikk vi se hele det meget imponerende anlegget. Kloakkrenseanlegget er hyper moderne og meget omfangsrikt. Dermed klarer det å rense kloakken for hele den østlige bydelen.

Etter omvisningen langt inn i fjellet, benket vi oss i VAVs representasjonslokale der vi spiste baguetter som Tore hadde håndsmørt. Ved syv-åtte-tiden var det hele over, og vi kunne glede oss over å ha vært med på den mest spesielle og Ut i det blå-tur noen sinne. Reisekomiteen ved Kjell-Otto og Leif skal ha stor fagnad for dette påfunnet. Denne referent har imidlertid også en fornemmelshar også Hovedstadsaksjons-general Per J. hatt en finger med i spillet.Ikke helt uventet ble det et program etter programmet. Det var Ole Bjarne som åpnet sine dører på vid gap, og inviterte medlemmene til årgangsvin og pizza. Det har han gjort mange ganger før, og han fortjener stor ære og heder for sin årvisse generøsitet. Skal vi ganske forsiktig antyde at det ble en sen aften?

Bildet: Så små vi blir langt inn i berget det blå

#1Public

7 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no