Søk

Travellers' Club Gøteborg 75 års Jubileum


Trampsjefen, Arne Nord, Per Holter-Andersen og Anders Lorange har vært i Gøteborg og representert vår klubb i forbindelse med Travellers´ Club Gøteborgs 75 års jubileum. Han holdt en tale og overrakte gave fra oss i Oslo. Trampsjef Alan Billyealds tale: ----------

Kjære Ordførende Håkon, Mine damer og distingverte medlemmer av TC Göteborg,

Gratulerer med dagen!

Jeg er meget glad for å være her i kveld som representant for Trampelaget, Travellers’ Club Oslo.

Jeg trengte moralsk støtte og har med meg 3 andre brødre her i

Vi føler mye fellesskap med brødrene i Göteborg. Våre klubber er omtrent av samme alder, TC Oslo feiret 75 år for bare et år siden, begge klubber er glad i å reise og vi har stor interesse av andre kulturer ut i verden.

Vi er nok alle sammen enig med Robert Luis Stevensen som sa:

"Vi er alle sammen ”Travellers” i verdens villmark, og det beste vi kan finne i våre reiser …er en ærlig venn."

Det er mange Travellers her i kveld, og, mange ærlige venner. Håkon og jeg har funnet tonen og vi skal arbeide videre for å fremme Nordisk samarbeid. Sture, vi gratulerer også deg i kveld for din innsats for din klubb og for Nordisk samarbeid… dere er begge to ærlige venner.

Robert Louis Stevensen kunne lett har vært medlem i våre klubber. Han reiste veldig mye for mange år siden og han gjenspeiler mange av våre holdninger:

"- Det finnes ikke fremmede land, det er kun den reisende som er fremmed."

Når det er sagt så tror jeg ikke de fleste nordmenn føler seg fremmed i Göteborg. Vi synes faktisk det er hyggelig å besøke våre tidligere provinser en gang imellom!

Når vi først snakker om Göteborg så vil jeg nok si at menneskene fra Göteborg er et driftig og forutseende folk. For å gå litt tilbake i historien:

I 1927 ble selskapet Volvo dannet i Göteborg. I 1929 lanserte Volvo sin første 6 sylindrer bil, PV651 som rask ble hele Sveriges taxi bil.

1929, jå det er lenge siden - 75 år siden, og den 28 oktober 1929, det er årsaken til at vi feirer her i kveld. Det måtte vært litt av en fest når deres klubb ble stiftet. Allerede dagen etterpå, altså 29 oktober, er en dag som er skrevet inn i verdens historien, bedre kjent som Black Friday, the day Wall Steet crashed, og det var begynnelsen på the Great Depression og deres klubb.

Your timing, gentlemen, was perfect!! But you have proved to be survivors!

Våre klubber er bygget på tradisjon, og tradisjon som vi vet tar tid. 75 år er en viktig milepel i evolusjonen av deres klubb.

Vårt motto i Oslo er 100 år og 100 til. Vi ønsker dere det samme.

Jeg har med meg gaver fra TC i Oslo.

Først enn tinn fat med gravert hilsener.

Til deres bibliotek har vi gleden av å donere vår jubileumsbok ”Alltid Underveis” signert av våre medlemmer.

Og til slutt en personlig gave fra vårt medlem Thor Haraldsen som syklet fra Oslo til Beijing i 2000. Boken heter ”Rett øst” og begge bøker er spennende lesning.

Vi takker for invitasjonen, vi er glad for å kunne delta i deres jubileum, og vi ønsker TC Göteborg til lykke med 75 års jubileum.

Takk for oppmerksomheten.

#1Public

9 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no