Søk

På Lofotfiske 2003!


Eller ”Ondt ofte lider den norske fiskermand”

Vi var ni clubmedlemmer som lørdag 8. mars dro nordover til Harstad, der vi gikk om bord i R/S Biskop Hvoslef, som så satte kurs mot Lofothavet. Storparten av tiden var vi i Svolvær. Vi dro tilbake til Oslo lørdag 15. mars. Vårt ve og vel ble pleiet av skipper Reidar med mannskap Rolf og Magne.

Noen glimt fra turen:

Vi er ute på stille Lofothav i morgensol. Vi jukser. Drar juksa i raske rykk. En og annen stakkars torskejævel hekter seg på og dras opp under utbrudd som ”for svarte faen”, ”hehe” osv. En av de andre rykker ut med klepp for å hjelpe til med å hale storfisken i land, og lyktes en gang med å klare å løsne den svære fisken fra kroken slik at den stupte ut i sjøen igjen. Entusiasmen for slik bistand ble etter hvert avtagende. Det er åpent mellom de tre kahyttene der vi sover i våre køyesenger. Nettene kjennetegnes av ulike typer og grader av pusting og snorking, snart stille og regelmessig, snart uregelmessige volumskift, noen ganger kraftige enetaler i søvne, så igjen regelmessig pust og snork. Livet om bord preges av forskjellige tildragelser. I begynnelsen hadde vi det store underbuksemysteriet som gikk ut på at en tidligere trampsjef til sin overraskelse oppdaget at den underbuksa han gikk i, rakk han til oppunder armene, noe han selv mente var helt feil og galt. Ulike teorier ble fremkastet om hvordan dette kunne ha gått til. Et par dager senere oppdaget vedkommende underbukseeier at plagget hadde skrumpet sammen igjen til opprinnelig normal størrelse. Ingen skjønte hvordan dette kunne ha skjedd, men regnet med at den kjente Lofottrolldommen hadde vært på ferde.

Vi får daglig kulturpåfyll. Svolvær kino har tre forestillinger, Olsenbanden på femmern og noe mer avansert vold, ran og sex på sjuern og nieren. Flere av oss får med seg iallfall en film pr. dag. Vi økte kinobesøket i Svolvær med 100%. Da vi etter en dag på Lofothavet kom tilbake til Svolvær, så vi hurtigruta Nordlys komme sigende mot havneinnløpet der 15 – 20 fiskeskøyter lå og sperret innseilinga i protest mot regjeringens fiskeripolitikk. Nordlys gav et varselsignal, og deretter vek fiskerflåten til side og slappe Nordlys fram. Neste dag kom det bilde av denne scenen over seks spalter på Aftenpostens 1. side uten at vår båt, Biskop Hvoslef, kom med på bildet, enda vi lå der rett bak fiskerflåten. Igjen et bevis på massemedias slomsete og uetterrettelige nyhetsdekning.

På tilbaketuren til Harstad hadde vi kraftig sjø – kuling, storm, kanskje orkan for alt jeg vet. Tallerkener og kjøkkentøy fløy veggimellom og klubbmedlemmer ramlet ut av køyene sine. Vi red på kong Neptuns mektige rygg mens hans raseri frådet om bauen.

Men, ……… vi sto han av, og fikk med oss ”Catch me if you can” på Harstad kino, før vi grytidlig neste dag dro hjem.

Hallvard

LOFOTEN 8-15.3.03 Gutter 9 – fra Trampelaget -rustet seg til fiskeslaget -og om bord i Biskop Hvoslef -ble det første fisketreff… Lars han styrte tur og kleppen -men han rota stygt med kjeppen… Storfisken Kjell-Otto fikk -forsvant i dypet med et nikk.. Henning var en stødig fisker -men klaget over båtens brisker -og der i sjøgang – underbuksa -ble forbyttet – midt i juksa. Tross landligge og skipskontroll -kom Hallvard hjem i god behold -for på hotellet lå han kveilt -oppmot internett – og ble litt akterseilt. Armeringsjern var snørets lodd -og ble av fisken helt forsmådd. Så fikk vi hver vår svenskepilk -men de hang fast i garnets stilk… Båten baljet rundt i kast -så Bjarne dro på land i hast Og Åge fisket, Åge sov og spiste piller han ble sløy’a -og var han ikke oppe – så lå han ned i køya. Carl Emil – er ikke tander han holdt sin stil med Gin og Tonic – uten klander. Men Sverre, drakk først etter 18 -eller kanskje var det også – litt lenger ut på natten? Storvokst Allan vandret rundt i soveposen -for ham var det en del av Lofotkosen. I mangel av kvinnfolk, fisk og kasino -så vandret vi dagstøtt til den lokale kino -Og opplevet kjærleik, sol og pent vær på plast for utenfor var det snevær, sludd og kuling i kast. En fisketur – uten fare for bestanden -men vi fikk – trangboddhet med Lofotfjell i randen Litt minus har det vært – det tar vi med et flir -og gledes over minnene – som alltid forblir…… kjell-otto

#1Public

1 visning0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no