Søk

På Donau med Damene!


En gang iblant tar tramperne med seg damer på tur, og undertegnede hadde den glede å være med på en musikk- cruise på Donau i oktober 2002. Alt var lagt nydelig tilrette av tur- ledelsen:

direktefly 0510- Munchen, buss til Passau og en crash-innledning til turen med bratwurst, øl og dram på el) bier-stube før vi gikk ombord i die Donauprinzessin! Hun var en perle aven elvecruise båt med megen komfort , herlig mat og nydelig service. Hele Europa var representert blant crew'et og vi manglet ingen ting!

Donau er mektig -hvert år strømmer 203 tusen millioner kubikkmeter vann ut i Svartehavet (jeg har det fra troverdig hold) -det samme som Rhinen, Weser og Elbens vannføring tilsammen !

Mye har skjedd både på og langs denne viktige vannveien, og vi så og lærte meget. Elvebredden bar tydelige tegn etter oversvømmelsene sommeren før , men det var ikke første gang. På veggen til et vertshus ved kaien i Melk kunne vi se hvor ofte og hvor høyt flommen hadde herjet -opp over annen etilsje hadde det stått opptil flere ganger i løpet av de siste hundre år!

Vi seilte fra Passau i Tyskland via Dumstein i Østerrike til Budapest i Ungarn, og seilte så motstrøms innom Erzegom (Ungarn) , Bratislava (Slovakia), Wien (Østerrike) og Melk ( Østerrike) før vi gikk fra borde tilbake i Passau.

Alle steder var det lagt til rette for turer med dyktige guider slik at vi fikk maksimalt

ut av de få dager eller timer vi var på hvert sted. Det er jo historisk sus over alle byene vi var innom. Budapest bærer preg av oppgangstider mens Bratislava strever med å restilurere byen. Mye vakkert men fremdeles ganske preget av år med motgang og dårlig økonomi. Wien er mektig og vakker, og Melk er verdt et besøk på grunn av sitt enorme kloster bygget i barokk stil.

Musikk var det i en eller annen foml iland og ombord -vi så og hørte Ungarsk folklore i Budapest og Beethovens opera i Wien og vi ble spilt, sunget og danset for hver eneste kveld ombord!

Vi var 14 mennesker som hadde det meget hyggelig sammen. Maten var av ypperste klasse og ble servert oss omtrent hver tredje time! ! Vi fikk god tid til å nyte hverandres selskap der vi satt og koste oss med god vin og mat mens vi seilte nedover ( og oppover) elven og beundret landskapet som gled forbi. Tiden stopper litt opp når man er på en slik båt. Alt går langsomt -man bremses av sluser og av manøvrering til og fra kai. Man senker skuldrene og tillater seg å sitte stille og bare se og lar «humla suse». Undertegnede gjorde i alle fall det og syntes det var helt skjønt.

Det var hyggelig å bli inkludert i en tur med «gutta» -ta oss gjeme med en annen gang også!

Inger Merete Magnus (Den bedre halvdel til 1039)

#1Public

0 visninger0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no