Søk

(Nord)pol-kø


Vi kjenner alle til Børge Ouslands gruppereiser til nordpolen, hvor kundene blir fløyet opp til 85 grader nord til basen "Borneo", og så går de inn til polpunktet derfra. Pris 120.000. Denne kvelden viste Ragnar Lien bilder og videofilm fra sitt lille eventyr oppe i ishavet. Det nye audiovisuelle anlegget vårt viste seg fra sin beste side, så nærbilder av isbaks, pakkis og strabaser med pulken ble behørig presentert til synthesizermusikk av Jean Paul Jarre. Bortsett fra en liten glipp i begynnelsen av foredraget (han sa han skulle fortelle fra et sted ingen av oss hadde vært.) var det velregissert og fint presentert.

Nå var vi så heldige å ha Jan Erling Haugland blant oss denne kvelden, og han kunne selvfølgelig supplere med relevante tilleggsopplysninger.. På Trampsjefens oppfordring fortalte han litt om hva han hadde drevet med de siste årene og hva planene fremover var. Jan Erling har jo "egentlig" liksom pensjonert seg. Akkurat nå kom han rett fra Antarktis, men mye tid hadde gått med til fredsforhandlinger i 4-5 forskjellige Afrikanske land, samtidig som han nå også er verdenspresident i "No Water - No Life Foundation", hvor vannboringsprosjekter er det sentrale. Han var også invitert til å være med på et Hollywood filmprosjekt i Afrika, og Steven Spielberg hadde invitert ham til Oscarutdelingen (noe som John Jacobsen sa han bare måtte dra til), men han skulle innom slottet og takke kongen for fortjeneste-medaljen i gull, og så skulle han en tur til Tasmania for å fikse noen greier der, så han visste ikke om han fikk tid. Puhh. Vi roet det hele ned med Thores kjøttkaker, stuet kål og rørte tyttebær.

#1Public

1 visning

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no