Søk

Den Utgåtte Støvel til Tore Oseberg


Det er en helt vanlig klubbaften som for Tore Oseberg skulle bli helt uvanlig. Men han ante ingen ting. Det eneste han var klar over var at på komfyren denne kvelden putret det en deilig hjortegryte. Den deilige maikvelden var det ikke så svært mange av oss rundt bordet. Mange av medlemmene benyttet kanskje anledning til å nyte ettermiddagssolen i haven eller på balkongen. Klubbsaker var det ikke så mange av slik at medlemmenes oppmerksomhet var rettet mot hverandre og godsakene på middagsbordet. Det var god stemning og hyggelig småprat da trampsjefen tok ordet. Carl Emil jr. ba om at Tore

ble hentet inn fra kjøkkenet hvilket ikke er uvanlig etter et godt måltid. Hver gang er han litt berørt, for Tore er ikke den som soler seg i glansen. Til det er han alt for beskjeden. Og i kveld skulle det ble riktig mye av det gode for vår utmerkede kjøkkensjef.

Til Klubben i 1991 Carl Emil jr. gikk frem til talerstolen og forkynte at Klubben akkurat denne aften ønsket å tildele Tore hedersbevisningen Den Utgåtte Støvel. Tore kunne knapt nok fatte det som var i ferd med å skje, og denne gang måtte han ”tåle” trampsjefens strøm av godord so begrunnelse for tildelingen.

Tore ble medlem av Tramplaget i 1996, men allerede i 1991 kom han til Klubben som ansvarlig på kjøkkenet. Da skulle han ta over etter hedersmannen Per Halvorsen som plutselig hadde lagt ned vandringsstaven. Hvordan skulle vel dette gå? For det var helt sikkert at ingen kunne måle seg med Per. Jo da, visst var man klar over at has CV var utmerket og at han hadde gjort et utmerket jobb på sine tidligere arbeidsplasser. Men det var ingen garanti for at han ville mestre oppgavene i Klubben. Så feil går det an å ta. Fra første dag var Tore helt konge på kjøkkenet. Det var som han alltid hadde vært der. Valg av meny og gjennomføring var forbilledlig.

Men så ble Tore sliten og maktet ikke dobbeltarbeidet med full stilling om dagen og full innsats hver onsdag og andre dager som Klubben ble benyttet. Han takket for seg, og vi fikk flere alternative løsninger som ikke fungerte særlig godt. Så endte det hele med at Tore kom tilbake i stor stil.

Alltid kvalitet Carl Emil jr understreket at Tore er like kvalitetsbevisst ved alle anledninger, enten det er møter i Klubben, selskaper, 17. mai-feiringer og juletre- eller årsfest. Han gir alt for Klubben og viser hver gang hvor glad han er i den. Klubben er også glad i Tore for alt det han har bidratt med. Derfor får han Den Utgåtte Støvel.

#1Public

5 visninger0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no