Søk

Ut i det blå 2007!


Nest siste Club-kveld før sommerferien, vår vane tro, møtte vi opp utenfor Cluben med forventning i blikket og spenningen sitrende i kroppen. Reisekomiteen arrangerte den årlige turen ut i det blå – som altså betyr: destinasjon ukjent.

31 ekspedisjonskledde Herrer, pluss én Hawaiiskjorte, var møtt frem og første leg på turen var buss ut av Oslo, retning syd. Rushtrafikken sneglet oss fremover, men ved Billingstad la vi køen bak oss og kjørte mot Slemmestad. ”Omvisning på sementfabrikken! – Tofte fabrikker i Hurum! – Spa og massasje på Hegnars hotell..!”

Forslagene var mange, men ingen hadde rett. Vi skulle til Vollen i Asker og besøke bakeren Tore Sigernes. Mannen som har overtatt eiendommen og 10 gamle trehus etter båtbyggeren Johan Anker. Anker var i sin tid kjent som kongens båtbygger. Alle trebåtene til kongehuset ble bygget her. Nå er trebåtbyggeriet nedlagt, men den gamle husmassen er nennsomt restaurert, små pittoreske butikker har installert seg og stedet er blitt en liten perle vel verd et besøk.

Da det denne gang ikke var noen form for servering på bussen, styrtet hele gjengen inn på Fjordkroa for å hindre dehydrering, før vi ruslet bort til den gamle bygningsmassen.

Siggerud foredro stedets historie og ble belønnet med en flaske rødvin og applaus – hvorpå vi ruslet tilbake til Fjordkroa i deilig ettermiddagssol for å sette til livs mengder av store Grønlandsreker og dertil egnet fluidum.

Allerede i 20-tiden var magen full og flaskene tomme og bussen sto oppstillet klar for avgang med kurs for byen. På hjemturen dro Bjørn Reese fram munnharpen sin og underholdt med noen folketoner. Årets tur var over, men mannen som hater tradisjon og gjentagelser, Ole Bjarne, syntes det var for tidlig å slutte inntaket av vin. Han mente han skulle ha noen flasker stående på hybelen og ba om hjelp til å kvitte seg med disse. Det fikk han…

#1Public

0 visninger0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no