Søk

Ut i det blå for 39 år siden


Vårt medlemsorgan Tramp har hatt et langt og mangslungent liv. Gamle nummer bærer viktige sider av cluben historie og kan leses til vederkvegelse og inspirasjon. På vårt bibliotek finnes mange innbundne årganger, og de siste 37 år skal bindes inn når jakten på forsvundne eksemplarer erklæres avsluttet. Denne gang har jeg valgt å dele et referat fra "Ut i det blå" i 1968 med dere. De stramme matroser som nevnes er i dag begge medlemmer. Og verten for arrangementet er den av våre medlemmer som har vært med lengst.

RUNDØ og STAVANGER (til høyre med grønne seil) var vertskap for klubbens Ut i det blå for 39 år siden. Det ble en stor dag på sjøen, og medlemmene kunne glede seg over livet på bølgan blå denne siste møtedagen før sommerferien.

Den 20. juni presis kl. 17.00 var påmeldte Tramps invitert til tur med "RUNDØ". Honnørbryggen var som vanlig møtestedet og i god tid kunne vi glede oss over gjensynet med Trampvenner fra nær og fjern. Det var såpass mange som hadde meldt seg at heller enn å avvise noen hadde Carl Emil sørget for at nok en skute "STAVANGER", slik at alle kunne få seg en fjordtur. Grunnet forskjellige omstendigheter lot båtene vente på seg, men til slutt ség de pent og stille inn til bryggen – "RUNDØ" med Carl Emil ved roret og "STAVANGER" med Thorstein Skyberg som skipper og eier fru Nilsen og sønn som mannskap. Passasjerene gjorde fortgang med å komme ombord og fordele seg på båtene etter smak, og snart lå vi med kurs for Bygdøy-landet. Været var litt truende, men regnet lot vente på seg så vi fikk en herlig smak av sommeraften på sjøen. Turen gikk utover mot Nesøya forbi trange sund hvor vi så koselige sommersteder og praktfull natur. Etter hvert begynte det å regne, og vi måtte ty ned i salongen, men det regnet vi som hyggelig avveksling og det er noe visst beroligende ved å høre regnet plaske ned på dekket over og selv sitte tørt og varmt under dekk. Så var det å legge til bryggen på Nesbru og ta fatt på veien til Mellemnes gård, hvor Carl Emil residerer med sin sjarmerende familie. Begge sønner sto i stram givakt ute på tunet og gjorde sitt beste bukk iført matrosutstyr som var tydelig merket "RUNDØ". Vel inne ble vi hilst velkommen av vertskapet som bare venner kan det. Vi så lange bord dekket til fest, for så å rusle rundt og fryde seg over dette praktfulle hjem som familien har brukt så mye tid og krefter til å pusse opp til sin nuværende skikkelse.

Selvsagt skal trampeflagget til topps når tramp ferdes i maritimt fellesskap Her er det vårt mangeårige medlem Erling Brunborg som heiser flagget til topps.

Etter å ha beundret så meget skjønt i stillhet, ble det etter hvert stigende feststemning og når signalet "velkommen til bords" runget i salene var alle som én straks på pletten, skrubbsulten etter stri seilas.

Fru Tori hadde ikke fornektet seg, men vartet opp med en for undertegnede uforglemmelig rett i indisk stil med ris og tilhørende velkrydret kjøtt i mørke. Carl Emil ønsket oss velkommen til bords i velvalgte ord, og så kunne vi la maten tale for seg.

Etter hovedretten rettet Trampsjefen en takk til vertskap for alt strev med å gjøre det så hyggelig for oss, og overrakte fru Tori en konfekteske som forhåpentligvis ville bli inntatt i roligere omgivelser.

Fru Nilsen fikk også sin takk for å ha stillet "STAVANGER" til vår disposisjon, men takken ble kortere enn beregnet for hun overtok talen og takket oss i stedet, for at vi hadde gitt henne en deilig dag.

Etter maten var det kaffe med tilbehør og stemningen fortsatte til langt ut i de små timer.

#1Public

4 visninger0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no