Søk

Josefine, vår evigunge elskerinne


Aldri har vel noen kvinne blitt elsket høyere og mer lidenskapelig enn Josefine i Homansbyen. Hvem Josefine er? Hun er tampbrødrenes eiendom og ligger evig ung og skjønn i Josefinegaten 26, et fredet hus for eventyrere og tramps. Hvor gammel er så Josefine? Gården ble bygget i 1879 og er pr. år 2000 - 121 år gammel. Hennes far var arkitekt. Chr. Linthoe

Henning Øverås

I 1952 kjøpte trampbrødrene Josefine til Travellers’ Club, og prisen var under 100.000 kroner. Hvilket røverkjøp for den evigunge Josefine. Kulturtempel Homansbyen har fått et kulturtempel. Josefine hører med til kultureliten - hun har sjarme, stil og indre skjønnhet. De som har lært henne å kjenne, enten det er trampbrødre eller gjester fra inn- og utland finner seg alltid godt til rette i vår Club. Travellers’ Club har den største private etnografiske samling i Norge. Trampbrødrene stortrives hos Josefine – det forstår en best ved et besøk i klubben, som betegnes som unik av alle som har vært der. Her finnes et eget kortrom, bibliotek, storsal og et godt og moderne kjøkken. En intendant sørger for forpleiningen. Kong Olav og Thor Heyerdahl Cluben fører en tilværelse som helt og holdent bygger på medlemmenes egenaktivitet. Vi har stadig besøk av kjente foredragsholdere og vandringsmenn som setter pris på vårt unike miljø, enten det var Kong Olav, gullgraveren fra Alaska eller Thor Heyerdahl. Vi har møte hver onsdag benket rundt vårt langbord. Vår trampsjef åpner møtet kl. 19.00 presis. Vi får et referat om Clubens tilstand fra trampsjef . Annen hver onsdag er det klubbaften og annen hver onsdag er det foredrag . Etter en 2 eller 3 retters middag , som for øvrig er meget gunstig i pris, samles vi rundt ”Det runde bord” . Hvor vi prater sammen om våre reiser og steder vi har vært i verden. Travellers’ Club er en klubb for menn. Dette er ingen diskriminering av kvinnen, men en gammel tradisjon. Kvinner har adgang sammen med medlemmene når det arrangeres den årlige ”Fest med Damer ” og 17. mai . I klubben er alle dus og kamerater, og oppvartningen går på tur. Det er vanligvis de sist ankomne medlemmer som må ta denne jobben. En åpen klubb Dette er en meget åpen Club. Her stikkes ikke meninger under stolen, men det synges ut når en har noe på hjertet. Den som trenger det, får sitt pass åpenhjertig og realt påskrevet. Her er det høyt under taket og vidt utsyn. En spade blir en spade og småkåret pirk lukes vekk. Josefine er et forum hvor du kan pleie ditt vidd, forsvare dine meninger og møte hjertelag, solidaritet og hjelpsomhet.

#1Public

5 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no