Søk

På spasertur: 6000 km på Muren


I slutten av mars reiser Robert Løken til Kina for å legge ut på en 12 måneders spasertur langs det som feilaktig kalles "den kinesiske mur". Feilaktig fordi det jo ikke er én mur, men mange, bygget under forskjellige dynastier på forskjellige steder og over en periode på nærmere 1000 år.

Robert var innom Cluben og, på grunn av frafall fra den oppsatte foredragsholderen, med svært liten tidsfrist presenterte han på en spennende og godt illustrert måte hva, hvordan, hvorfor og hvorledes han har tenkt å gjennomføre denne noe uvanligefotturen. Han skal visstnok være den første mann i verden som tar denne turen, helt fra vest og langs Mingdynastiets mur til grensen mot Nord Korea i øst.Vi kjenner ham fra før. Han har holdt foredrag for oss tidligere, men den gang het han Stephen Løken, og han snakket om sin padletur i kajakk langs hele Norgeskysten.6000 kilometer skal nå tilbakelegges, i skostørrelse 45(!), og alt han trenger av utstyr må han bære på sine slanke skuldre.

Men det virker som en godt planlagt og gjennomtenkt tur. Han har gjort nitidige forberedelser, han veier sitt utstyr på gramvekt, han har gjort unna legebesøk, vaksiner, tannlege og kostholdseksperter - og han var veldig åpen for forslag til forbedringer eller tips fra en interessert forsamling av fellow Tramps denne snørike vinterkvelden.Det han er mest redd for underveis er skader, særlig slitasjeskader, så han vil i den første tiden legge opp til små dagsetapper for å "gå seg inn". Etter hvert er målet ca 20 kilometer om dagen, men med hvile- og opplevelsesdager innimellom. Dette høres fornuftig ut, særlig med tanke på at det ikke er så lenge siden han klappet sammen med en prolaps i ryggen, og at han har et kne som "klikker" hørbart når han går...Etter noen måneder vil hans bror, som snakker kinesisk, komme nedover og rusle sammen med ham i et par måneder - kunne Robert fortelle. Noe vi tror kan være kjærkomment etter å ha vært alene så lenge i et land hvor man ikke kan forvente å treffe mennesker som han kan kommunisere med. Det kan bli både ensomt og enbelastning på psyken å være så isolert. Det er nok lurt å ha en liten I-pod med både norsk musikk og norske lydbøker (og kanskje noen koselige meldinger fra kjæresten Trude) å ty til når ensomhetsfølelsen setter inn.I skrivende stund har han ennå ikke fått tillatelsen fra de Kinesiske myndigheter, men vår Trampbror John Mosvold har gode forbindelser og hjelper til så godt han kan.

Roberts kontakt med utenverdenen vil skje gjennom hans hjemmeside, hvor han vil prøve legge ut daglige rapporter, bilder og beskrivelser av hvordan det hele går.Han gjorde det svært klart at han ønsket så mange besøk og hilsninger på hjemmesiden sin som mulig, og det kan jo også vi gutta i Cluben også gjøre - ved å følge denne eventyrlige spaserturen på: www.thegreatwallker.com

Vi ønsker Robert en vellykket og spennende tur - og velkommen tilbake med et sprakende foredrag når det hele er over!

#1Public

1 visning

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no