Søk

En ”innvandrers” skjønnhetsbeskrivelse


Det er utrolig hvilke stemninger som kan fanges med en Nikon 300 – når bildene er signert Alan Billyeald. Clubens medlemmer har lenge kjent til Alans mesterlige grep med sitt kamera, men nå har vi også fått det ettertrykkelig dokumentert. Det skjedde onsdag 27. august da aftenens program var viet bilder og stemninger som Alan har fanget inn under sine reiser mot nord i Norge. Alan er en av Clubens aller fremste entusiaster når det gjelder norsk natur. Han benytter enhver anledning til å reise., observere og fotografere. Han reisemål er Nord-Norge i alminnelighet – og Reine i særdeleshet.

I dag er alt mulig.

Det som gjorde Alans oppvisning ekstra minneverdig, var at han demonstrerte hvordan han brukte fotokunstens teknologske nyvinninger til å komponere – og ikke minst manipulere sine bilder. Vi fikk se en rorbu fotografert 360 grader, altså hvordan det var mulig å manipulere flere forskjellige opptak fra samme punkt til sluttresultatet. Det var en roterende bilderamme der vi fikk se mennesker og natur i fra alle retninger.

Det Alan viste oss at man dagens fototeknologi er alt mulig – bare man behersker alt det som et tidsmessig digitalt kamera gir anledning til. Og nettopp teknologien har gitt Alan om mulig enda større gleder enn denne observatør. Men de som ikke har opplevet overgangen fra analog (film i kameraet, fremkalling og alt det der) til det digitale eventyr skjønner kanskje ikke hva vi snakker om. Det er ikke mer enn 15 år siden vi brukte penger i bøtter og spann for å kjøpe film, for å fremkalle, for å kopiere og ikke minst dublere bildene. I dag er alle disse omkostningene borte – som ved et trylleslag. Med sin Nikon 300 kan Alan i dag skaffe seg en minnebrikke på 8, eller for den saks skyld, 16 gigabite – og akkumulere nær 2000 bilder i oppløsning som er mer enn god nok for amatører.

Apropos Alans Nikon 300 inneholder den å mange muligheter til å påvirke sluttresultatet at man bruker kanskje 10-15 prosent av det hele. Dette illustreres av instruksjonsboken som er tykk som en roman.

Men la dette være nok om kunsten og gleden ved dagens fotografering, og nyt heller noen av bildene på denne siden, bilder som er blant dem som Alan viste oss i Cluben.

#2009 #1Public

1 visning

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no