Søk

Basecamp Masai Mara nominert til verdens beste øko-hotell !


Vårt medlem, Svein Wilhelmsen, har tidligere mottatt godord og priser for sine bærekraftige reisemål. Nå kan det vanke enda en ettertraktet pris til Basecamp Explorer som Svein har grunnlagt. Det dreier seg om basecampen i Masai Mara som er det første norske hotell som non sinne er nominert til Skål`s prestisjetunge Ecotourism Award. Dersom Masai Mara vil det selvfølgelig glede Svein – og de mange av Clubens medlemmer som har besøkt dette eksotiske reisemålet i masaienes rike i Kenya ved grensen til Tanzania.

Jeg hadde selv gleden av å arrangere en reise til Masai Mara for en gruppe på 10 i februar 2006. Det ble en reise som vi sent vil komme til å glemme. Det skyldtes ikke bare det nesten ufattelige rike dyrelivet, men også selve campen som i seg selv var en reise verd. Eksotisk, bærekraftig, økologisk – og likevel komfortabelt. Fra hyttene våre kunne vi se aper og villsvin streife forbi veggene, og i floden som fløt forbi basecampen vat det både flodhester og krokodiller. Men dette var likevel for ingenting å regne, da vi kom ut i det åpne landskap der dyr i tusenvis passerte revy.

I slike hytter blir man innkvartert, og der har man det komfortabelt samtidig so det er tatt mange grep for å fremstå økologisk.

Nå skal det ble spennende å se hvordan Skål International vil rangere basecampen i Masai Mara. Skål er verdens største organisasjon for profesjonelle innen reiseliv, den har 20 000 medlemmer og opererer i 90 land og på 500 destinasjoner over hele kloden.

Vi kan ikke gi Basecamp Explorer æren for det rike dyrelivet, men godord kan de få fordi de har invitert oss dit..

Det konkurreres i ulike kategorier, Basecamp Masai Mara er blant de 3 nominerte i kategorien ”Rural Hotels” – dvs overnatting knyttet til fjell, strand, nasjonalparker, elver, savanne og skog.

Basecamp Explorer har foruten destinasjoner på Svalbard, i Pyreneene og India, gjennom 10 år bygget opp en unik safariopplevelse på savannen i Kenya. De har vakt oppsikt og anerkjennelse for sitt engasjement innen ansvarlig turisme. National Geographic utnevnte i fjor Basecamp til en av de 10 beste savanneopplevelsene i verden. I 2005 mottok Basecamp Explorer “The Responsible Tourism Award" på World Travel Market i London . I Kenya er Basecamp Masai Mara “Gold Eco-rated” som beste økologiske hotell i landet, og Barack Obama valgte Basecamp for seg og sin familie da han besøkte Kenya.

Vinnerne blir presentert på Skåls verdenskongress i Budapest 2. november. Hvis Basecamp Masai Mara vinner, er det en stor seier både for norsk reiseliv og bærekraftig turisme !

#1Public

0 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no