Søk

Fellesmøte TC og WTC 2010


Det årvisse fellesmøtet mellom Travellers’ Club og Women Travellers’ Club ble som vanlig avviklet i våre lokaler. En hustrig mandagskveld møtte 17 forventningsfulle WTC’ere opp for å nyte stemningen og miljøet i ”gutteklubben”, og som rosinen på kransekaka skulle vårt unge medlem Johan Herman Storm fortelle om sin eventyrlige sjøreise noen år tidligere.

Det var omtrent like mange mannfolk som kvinnfolk benket rundt middagsbordet da Trampsjefen ønsket velkommen med en kort presentasjon av Cluben, for eventuelle nye gjester. Som sedvanlig ble han tidvis avbrutt av velvillige og utfyllende sidekommentarer, og da han var ferdig ble mikrofonen gitt videre til jentenes Trampsjef Lise Garvick. Med overøsende vennlighet, og et ønske om at dette var en tradisjon vi måtte holde i hevd, overrakte hun vårt bibliotek en vakker fotobok med motiver fra områdene rundt Lilleasia.

Så var det kveldens foredragsholders tur. Høsten 2002 kastet den 20 år gamle Johan Herman Storm loss i Oslo med den 30 fot ”store” havseileren "Godthåp" sammen med noen kamerater som overhodet ikke hadde fnugg av seilererfaring. De fikk en bratt og brutal læringskurve, fordi de gikk rett inn i storm og uvær, som ikke ga seg før de hadde Afrikas kyster på babords halser. Han vekslet mellom små filmsnutter og lysbildefremvisning, og tok oss med på noen av høydepunktene de hadde opplevd på sin jordomseiling. Fire lange og innholdsrike år, 15 mannskaper, og syv hav senere fortøyet han, med et fornøyd smil, trygt ved siden av sin fars båt "Eileen" ved Aker brygge i Oslo, og var klar til å ta fatt på sine økonomistudier.

Johan Herman, seiler inn på Aker Brygge

Tore på kjøkkenet hadde fått det for seg at Quinder ikke spiser rødt kjøtt, så han hadde tryllet fram en lekker Chicken Curry med mango chutny, så mør og smakfull at vellyststønnene rullet langs bordrekkene. Som alltid var det hyggelig med jentebesøk og en svak eim av parfyme i våre maskuline gemakker, men mandag er mandag, så det ble ingen sen aften - og som alltid ble det en hyggelig kveld, med hyggelige mennesker.

#2010 #1Public #JohanHermanStorm

1 visning

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no