Søk

Verdens største severdighet?


Hvis den tyske arkitekten Jakob Tigges får det som han vil kommer verdens største severdighet til å ligge i Berlin, der Tempelhof flyplass nå ligger. Han har nemlig en visjon: Å bygge et fjell – og å kalle det ”The Berg”! Området i og rundt den tyske hovedstaden er temmelig flatt, men det vil altså Herr Tigges gjør noe med - om hans visjoner blir godkjent av de tyske myndigheter.

Om Tigges får gjennomslag for sine vidløftige planer blir dette verdens største turistattraksjon og samtidig det største ”byggverk” mennesker noen gang har gjort. Og det skal ikke bare være en liten bakketopp, men et skikkelig fjell som skal rage hele 1000 meter over havet.

Her skal det utvikles habitat for ville dyr og fugler og det skal fungere som et aktivitets- og rekreasjonsområde for Berlinere og andre tilreisende turister. Den gode herr Tigges ser for seg både turområder, utsiktspunkter, fjellvandring, klatring, hanggliding og ski- og slalomløyper. Fordi fjellet er så høyt vil det påvirke været og det vil legge seg snø der om vinteren.

Andre land bygger lekeland, gigantiske hoteller, kunstige øyer og andre hypermoderne high tech installasjoner for å trekke til seg turister, mens Tigges mener at han kan overgå dem alle ved rett og slett å skrape sammen en diger haug. Ideen er jo morsom og tanken er original nok, men akkurat hvor de skal hente all massen fra til å bygge ”The Berg” er ennå ikke helt klarlagt.

Med den store arbeidsløsheten som er for tiden, har de kanskje løst det problemet i samme slengen..? Hver mann – sin spade, og så er det bare å sette i gang.

#1Public

0 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no