Søk

Ut i det blå 2010


I år var det først begrenset til 30 deltakere, men da interessen for å begi ut i det ukjente var påtrengende, klarte reisekomiteen å øke tallet til 35, så spenningen var stor om hvor turen gikk denne gang. I deilig sommervær troppet vi opp i ”Josefine” i god tid til avgang, presis klokken 15.00, og det hyggelige var at den avtroppende reisekomiteen var fulltallig. Kjell Otto, som har vært alvorlig syk og ikke var forventet å være med – stilte smilende opp med pipa i kjeften som vanlig, og var klar for utflukt. Bussen svingte vestover, ut av Oslo, og gjetningene om hvor vi skulle i år var i gang…

Nå har vi vært på Hurumlandet før, og sannelig ble ikke kursen lagt denne veien også i år. Hva kunne skjule seg av spennende steder som vi ikke allerede hadde besøkt? Vi vet at visetrampsjef Gorm har en gammel bygning han driver å pusser opp på Røyken, så ”dugnad hos Gorm” var en av de kreative forslagene – men så vel var det ikke. Ikke skulle vi spise reker på hyttebrygga til trampsjefen i Nærsnes heller.

stoppet foran bygningen til Avinor, hvor et par hundre flyveledere sitter trygt forvart langt inne i fjellet og styrer all flytrafikk over øst-Norge. Det var et imponerende anlegg, sprengt inn i fjellet i den tiden den kalde krigen gjorde alle overstadig nervøse.

Omvisningen startet i et auditorium hvor Avinors oppgaver ble forklart og vist på storskjerm av flyvelederne Jesper Krog og Geir Frostrud. Deretter en omvisning i selve anlegget og et besøk ”nede på gølvet” hvor flygelederne sitter og loser all flytrafikk trygt opp, ned og gjennom luftrommet over hodene på oss. Dette er en jobb med liten plass til feilmarginer, så for å være fullt konsentrert og på topp er arbeidsøktene foran dataskjermene sjelden lenger et enn et par timer. Da må de ta seg en pause før de får lov til å fortsette. Det var et rolig og balansert arbeidsmiljø blant flygelederne, og ikke slik oppjaget og hysterisk som vi gjerne ser i amerikanske filmer – og godt er det..! Det lange lunchbordet i Avinors kantine var dekket opp med bugnende fat, fylt til randen av reker, og der avsluttet vi vårens siste arrangement. Visetrampsjefen takket Kjell Otto og Leif for sin mangeårige innstas i reisekomiteen og bussen tok oss tilbake til Oslo

Christian Heiberg inviterte til en night-cup på terrassen i sin nyinnkjøpte leilighet på Frogner, og de 180 kvadratmeterne terrasse var akkurat passe for en gjeng med tørste Travellers på vei hjem. (Skål da Christian..!)

Vi takker for denne sesongen – og ønsker velkommen tilbake til første ordinære Clubkveld den 18. august. God sommer..!

#1Public

1 visning0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no