Søk

Vellykket utflukt til vackra Värmland


Den nye reisekomiteen skal egentlig ikke tiltre før til høsten, men Alf G. og Anders tillot seg en liten tjuvstart med en tur til broderlandet østenfor Kjølen, for Tramps med følge. Våren og forsommeren er usedvanlig vakker i de nordiske länder, og har man samtidig værgudene på sin side er man nesten garantert suksess. At også planleggingen og destinasjonene var førsteklasses gjorde ikke disse to-tre dagene noe dårligere…

Åtte Tramps med hver sin ledsager fordelte seg den 27. mai i noen privatbiler og satt kursen for det naturlige samlingspunktet for nordmenn i Sverige: Systembolaget i Årjäng. Derfra, med velfyllte bæreposer, i samlet tropp til linveveriet i Klässbol for å oppleve hvordan verdens flotteste duker, servietter og sengetøy blir laget. Dette veveriet drives i dag av fjerde generasjon og har for det meste sine kunder i det absolutte toppskiktet rundt i verden, noe vi raskt forsto da vi så serviettpriser på 5000 kroner stykket, og sengesettpriser på mange hundretusen. De var akkurat ferdige med sengesettet til den svenske prinsessen Victoria, som hun og Daniel Westling skal innvie på bryllupsnatten den 19. juni. En herlig varmlunch på ”Kaffekvarnen” avsluttet besøket, og kursen ble satt mot herregården Hillringsberg.

Og makan til sted..! Hillringsberg. Her lot vi oss imponere. Dette var en Herregård som virkelig har fortjent tittelen. Vakkert beliggende ved en innsjø, et enormt parkområde, praktfulle bygninger og en sympatisk norsk eier ved navn Roy Håkon Eggesvik som tok oss en rundtur. Det føltes helt naturlig at en rev ruslet over plenen og tittet nonchalant på oss da vi passerte på vår vei mot festsalen. En rask vordrink på Alf’s rom – og en gedigen tre-retters med rikelig tilbehør avsluttet dagen.

Neste dag besøkte vi Nobelprisvinneren Selma Lagerlöfs hjem i Mårbacka. Været var fremdeles deilig og vackre Värmlands skoger, utallige innsjøer og bølgende åser viste seg fra sin beste side. En dyktig guide tok oss gjennom Selma Lagerlöfs hjem og vi lærte litt mer om denne sterke damen som allerede tidlig på 1900-tallet levde åpent sammen med sin venninne uten å la seg påvirke av hva andre måtte mene om det.

1 time og 16 minutter unna ligger kunstnerkafeen ”Sillegården”. Et sted som gjennom mange år har vært tilholdssted for kunstnere, og som fremdeles er det. Her hadde vi lunch og en rask omvisning før vi sjekket oss inn på Selma Lagerlöf Quality Inn, bare 14 minutter unna…

Same prucedure as last day, miss Sophie: Vordrink hos Alf og tre-retters som avslutning på dagen. En koselig drink i baren før nattlampen ble slukket.

Siste post på programmet, etter frokosten neste morgen, var omvisning på godset Rottneros, med den berømte hagen og skulptursamlingen der. Sveriges antakelig beste guide tok oss rundt i parken med anekdoter og lune kommentarer som fikk hele reisefølget til å knekke sammen av latter. På sitt munnrappe og karakteristiske Värmlandsmål ble han en eminent avslutning på disse deilige dagene i sødra Sverige.

De som var med: Alf G. Andersen og Siri Henriksen / Anders Lorange og Turid Sørensen / Sverre og Fanny Kræmer / Per og Susanne Jæger / Stian Sundt og Anne Sofie / Gorm Lund og Heidi Helgerud / Henning Øverås og Turid / Thorgeir og Birgit Rønnestad.

#1Public

2 visninger0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no