Søk

Thomas Lien gjennom nåløyet


Det er alltid stor spenning, og stemning, når et potensielt nytt medlem står foran den avsluttende opptaksprøven. Denne onsdagen var intet unntak. Full sal, levende lys, forventning i luften og en lett nervøs kandidat som selvfølgelig ikke kunne vite hva som lå foran ham - ventende ute på gangen. Men opptagelsen gikk greit. Thomas ble godkjent og Cluben er blitt et spennende medlem rikere.

Thomas jobber med film og har gjort det siden begynnelsen av 90-tallet. Riktignok har han bedrevet en smule jordomseiling også, faktisk i hele seks år, men også da var kameraet med på turen. Kortfilmer og dokumentarfilmer er hans spesialitet.

Foruten å ha drevet med redigering og lyd på filmer som ”Svarte pantere” og ”Høydepunkter” har han vært regissør for den fascinerende dokumentaren ”Jakten på hukommelsen” om en norsk, ung mann som våker opp midt i Kina, med fullstendig amnesia. I filmene ”Dypets hemmeligheter” og ”Tikopia” hadde han både manus og regi – så produksjonskapasiteten hans er det intet at utsette på…

To representanter fra det strenge opptakskollegiet, Aksel og Alan overvåker nøye at ritualene blir overholdt.

Tikopia-filmen viste ham for oss i februar og noen av oss hadde også gleden av å se ”Jakten på hukommelsen” på TV for kort tid siden. Uten å være filmanmelder tør jeg si at det er et solid håndverk han leverer.

Og med fødselsåret 1971 er han, sammen med mange av våre nye medlemmer, med på å trekke gjennomsnittsalderen ytterligere ned i våre rekker – noe han for øvrig spøkte litt med i sin takk-for-maten tale.

Noen av Thomas' venner danser på stranden, på den paradisiske øya Tikopia

#1Public

4 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no