Søk

A "Baffin Babe” på herrebesøk


Nok en gang hadde vi gleden av å ha fyrverkeriet Kristin Folsland Olsen som foredragsholder. Sist hun var innom fortalte hun om da hun og tre venninner gikk Svalbard på langs. Denne gang var skituren lenger. Hele Baffin Island, fra syd til nord, fra 40 minusgrader til 20 varmegrader 80 dager senere. Fire gode venninner som for anledningen tok navnet: ”the Baffin Babes.”

Det er en sann glede å oppleve Kristin fortelle, og ikke minst vise usedvanlig gode bilder og morsomme filmklipp. Mange vil nok si at vi nå har hørt nok om lange skiekspedisjoner, tunge pulker, lite mat, rim i skjegget og blodslit. At denne slags turer har mistet nyhetens interesse og at vi har hørt det hundre ganger før. Og så feil kan man altså ta.

Kristin tok oss med på en tur velsignet fri for selvforherligelse og underliggende antydninger om hvor barsk og tøff man må være for å klare å overleve slike umenneskelige strabaser. At jentene hadde en tøff tur, er det ingen tvil om, men for en gangs skyld var fokus på alle de mellommenneskelige opplevelsene ved en slik utfordring, som en 1200 kilometer lang skitur er. Vennskap, samhold, problemløsing, målrettethet, overskudd, omsorg og sprudlende livsglede var fellesnevneren for foredraget. En herlig gjeng med gærne jenter...

Til en forening som Travellers’ Club, hvor mange selv har vært på krevende ekspedisjoner, ga Kristin oss noe nytt, noe positivt og spennende. At andre etablerte mannsbastioner ville ha godt av, og samtidig nyte dette foredraget er vi overbevist om. Dette er noe man bør unne seg.

Kristin Folsland Olsen, hennes venninne Ingebjørg Tollefsen og det svenske søskenparet Vera og Emma Simonsson utgjorde kvartetten som i mars måned fordelte et halvt tonn proviant på sledene, tok med et par polarhunder og la i vei nordover gjennom villmarken i arktisk Canada. Nesten tre måneder var de underveis. Storslått natur, varmt vennskap og en godt utviklet evne til å reflektere over små og store hendelser preget foredraget. Ekspedisjonen ble en opplevelse som hun klarte å formidle på en måte vi sjelden opplever. Kristin forteller med hele kroppen. Hun byr på seg selv og sprer entusiasme og respekt. Hun har mye å lære bort. Man blir nesten blir misunnelig. At vi som var til stede valgte Travellers’ Club denne kvelden, og ikke skistafetten i Vancouver, kommer vi aldri til å angre på….

God kontakt!

Vårt eget æresmedlem Carl Emil, som jo selv har vært på en skitur eller to... lot seg imponere av kveldens Champagnedrikkende foredragsholder.

"Et skikkelig kvinnfolk, helt etter min smak" - var hans kommentar.

#1Public

3 visninger0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no