Søk

En Trampbror drar til Sydpolen - på 100 årsdagen


Vårt medlem nr 1049, Stein P. Aasheim, spenner på seg skiene den 19. oktober for å gå samme ruta som Roald Amundsen gjorde da han var førstemann på Sydpolen. Startstidspunktet er nøyaktig det samme, og planen er å ankomme polpunktet 14. desember, samme dato som Amundsen. Han skal gå sammen med skikongen Vegard Ulvang, polarforsker Jan-Gunnar Winther og polarhistoriker Harald Dag Jølle. Dette blir første gang noen følger nøyaktig samme rute som Roar Amundsen og hans menn.

Det er Vegard Ulvang som leder en ekspedisjon, og med start i Hvalbukta venter 1350 knallharde kilometer med trått føre og oppoverbakke. Men det er stor forskjell fra den gang Amundsen startet fra Hvalbukta. Selv om han hadde 52 sledehunder til å trekke lasset, er moderne utstyr og proviant lett og effektivt. Man kjenner ruta på forhånd og har moderne kommunikasjon med omverdenen hele tiden.

Stein P. en sen aften i Cluben

Planen er også at statsminister Jens Stoltenberg skal stå på polpunktet og ta imot dem. Han vil nemlig også markere 100-års dagen, med full TV-dekning selvfølgelig - og han reiser ned med fly, selvfølgelig.

Og her er gutta som skal ut på tur, fra venstre: Vegar Ulvang - Harald Dag Jølle - Stein P. Aasheim

#1Public

0 visninger0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no