Søk

Nå er vi blitt milliardærer!


Siste ordinære Clubaften før ut-i-det-blå og sommerferien, kom Knut Gundersen med en gave til Clubens samlinger. Han hadde akkurat vært en tur i Zimbabwe hvor han fant noe som må være verdensrekord i pålydende pengeseddelverdi.

Vi har fra før en tysk seddel i en av de små glassbordene langs vinduet, fra den hysteriske inflasjonstiden i begynnelsen av 1900-tallet. Pålydende verdi er ”Ein Hundert Millionen Mark”. Den gang verd omtrent det samme som et brød (hvis du fikk tak i det).

Men diktatoren Robert Mugabe i Zimbabwe har slått alle tidligere rekorder, og det var det Knut bar frem bevis for. Først en seddel med verdi fem ganger så høy som den tyske: Five Hundred Million Dollars. Da forskrekkelsen hadde lagt seg, dro han fram en til. Denne gang pålydende Twenty Billion Dollars! Du verden… Men han hadde ennå et ess (eller rettere sagt en seddel) opp i ermet. Beviset for at Mugabe er spik spenna gæær’n: En seddel med pålydende Ten Trillion Dollars.

Vår nye konservator Espen Wæhle rasket kjapt til seg formuen på våre vegne, og den vil om ikke så altfor lenge pryde våre vegger – som et bevis på at vi alle fra nå av kan kalle oss mangemilliardærer. Eat your heart out, Røkke og Thon ...!

#1Public

1 visning0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no