Søk

Med redningsskøyta "Christiania" over Nordsjøen


En onsdag tidlig i juni var verken trampsjefen eller visetrampsjefen til stede. Dette var noe uvanlig. Clubaftenen forløp selvfølgelig smertefritt under kyndig ledelse av Arne Habberstad, men hvor var det blitt av gutta? Det viste seg at begge to, pluss Børre Petersen, hadde trosset værgudene, heist seil på gamle ærverdige RS ”Christiania” og satt kursen over Nordsjøen med baugsprydet pekende mot den skotske byen Inverness.

Uvanlig mye og langvarig vind hadde preget været den siste tiden, og etter å ha seilt ned til Lindesnes trosset de vestlige kuling- og stormvarsler og la kurs 270 grader. Det lå en liten spenning i luften. Ikke bare på grunn av været, men også fordi forrige gang ”Christiania” skulle krysse Nordsjøen – da sank hun! Men lykken står den kjekke bi. Noen få dager senere kunne de seile trygt inn i den Caledonske kanal, fortøye båten, og (etter en runde med smaksprøver på de forskjellige lokale produktene) komme seg tilbake til gamlelandet og neste Clubaften.

Fra venstre: rormann Gorm, Trampsjef Carl Emil jr. og frivakt og ølhund Børre Petersen

Rorvakta i en åpen styrebrønn, uten slike moderne ting som "sprayhood", kunne til tider være en både frisk og våt affære når Nordsjøen skyllet over dekk.

#1Public

1 visning

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no