Søk

Travellers’ Clubs fane ønsket "polomseilere" velkommen hjem


Da Børge Ousland og Thorleif Thorleifsson klappet til kai ute ved FRAM-museet den 22. oktober i fjor, ble de ikke bare ønsket velkommen av 150 entusiastiske fremmøtte, men også av to representanter for Travellers’ Club. Å seile gjennom både nordøstpassasjen og nordvestpassasjen - på en sesong - hadde Børge og Thorleif gjennomført med glans. Som de aller første i verdenshistorien. Vi stiller oss i rekken av gratulanter, og er glade for at våre medlemmer Sverre Kræmer og Per Steffensen (som tok med fanen) var tilstede ved denne anledningen.Det er ingen liten bragd disse gutta har gjennomført. I en bitteliten 31 fots trimaran, med en beskjeden 10 HK motor har de kjempet seg gjennom de ugjestmilde områdene rundt Grønland og Nordpolen.

Børge var på middagsbesøk i Cluben den 12. januar og tok ordet ved bordet og takket for at han ble møtt av Travellers’ Clubs fane ved hjemkomsten. Han syntes det var en svært hyggelig gest. På sin vanlige beskjedne måte kunne han også fortelle at dette stort sett var en grei tur uten de helt store problemene. Når vi vet hvilke strabaser den karen har vært gjennom tidligere, behøver ikke den uttalelsen å bety at det var problemfritt! Dette vil vi antagelig vil høre mer om den 23. mars, da Børges seilervenn Thorleif kommer og forteller om denne turen: ”Circumnavigating the Earth on the Arctic Ocean in a single summer.”

Det er fint at noen holder tradisjonen i hevd, ved å møte opp med fanen når ekspedisjonsmedlemmer kommer tilbake etter endt ferd. Vi har tidligere bl.a. hedret Liv Arnesen på denne måten, Cato Zahl Pedersen, Vikas Sing og sist Thor og Gorm da de kom tilbake fra Sibir.

Den beskjedne 31 fots Corsair trimaranen ankommer Bygdøy etter endt seilas. Foto: Per Steffensen

#1Public

2 visninger0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no