Søk

Ut i det blå - nabolaget


Den tradisjonelle sesongavslutningen, hvor ingen andre enn reisekomiteen (Alf G. og Anders) vet hva som skal skje, fant sted i vår umiddelbare nærhet. Oppmøte ved kong Haakonstatuen utenfor UD og en kjapp spasertur til Arbiens gate hvor hjemmebesøk hos Henrik Ibsen viste seg å være ettermiddagens program.

En omvisning kan være så mangt, og hvor vellykket den er avhenger helt og fullt av guidens evne til å engasjere og fortelle. Vi var heldige, og hadde stor glede av en sprudlende og kunnskapsrik dame som fortalte levende om gamle Henriks liv mens vi ruslet gjennom hans mer enn 300 kvadratmeter store krypinn vis a vis slottet. Museet har for tiden også en utstilling om eventyrfortelleren Asbjørnsen, som vi fikk med oss – før vi ble geleidet gjennom Slottsparken og til Cluben! Så ble det altså både en liten tur ut, pluss en Clubkveld på en gang.

Og ikke nok med det, Ole Bjarne inviterte hele gjengen til pizza og rødvin hjemme på ”hybelen” rett opp i gata, og mange lot seg lokke da rekeaftenen var avsluttet i Cluben. De siste solstråler ble absorbert i haven før vi trakk oss tilbake til Oles etter hvert så kjente kjellerbodega, hvor Per Jæger intenst prøvde å få fyr på peisen og røykla hele kjelleren. Thor Haraldsen holdt en vakker tale for Ole, hvor han vektla noe vi alle nyter godt av, nemlig Oles sjenerøsitet og velutviklede evne til å spandere gode dråper på sine Trampbrødre. Det ble akkurat passe sent før vi ruslet hver til vårt i den milde sommernatten.

Foto: (og dermed ikke med på bildet selv) Alan Billyeald

#1Public

0 visninger0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no