Søk

Et barn er født – og det ble god julestemning i stallen


Men om det var noen som trodde at overskriften har noen tilknytning til Betlehem så tar de feil. På den annen side – det ble født et barn! Riktignok allerede den 20. desember, og pappa'n het ikke Josef, men Nils Carl Aspenberg. Og julestemningen i stallen var også en annen historie – nemlig årets siste Clubutflukt.

Dette var reisekomitéens hittil korteste reisearrangement i en stillestående Holmenkollvogn onsdag 18. desember. Etter velkomstgløggen viste visetrampsjef Nils Carl, med særlig ansvar for sporvogner og den slags, de sytten fremmøtte trampbrødrene først rundt i sporveismuseets lokaler; trikkestallen på Majorstuen, hvor en av verdens mest unike samlinger av originale busser, hestesporvogner og trikker er samlet. Og her understreker vi originale, i det mange museer rundt om i verden har tilbakerestaurerte eller rett og slett kopierte kjøretøyer, men så ikke Sporveismuseet i Oslo.

De fremmøtte fikk bl.a. se en original buss fra 20-årene, tilhørende Ekebergbanen og som Leif Juster visstnok skal ha kjørt i stykker under en filminnspilling, en hestesporvogn, "gullfisker", "HØKA"-vogner, en T-banevogn og trolleybussen på linje 20.

Jelestemning i stallen... Men denne gang i trikkestallen!

Deretter tok man plass i en noe ominnredet Holmenkollvogn fra 1930, hvor det ble servert pizza med drikkevarer og etterfølgende bar. Stemningen var upåklagelig.

Det var Nils Carl som sto for både ideen og gjennomføringen av museumsbesøket, så all ære til ham for initiativet. Men tilbake til barnet som ble født. Sannelig sto han ikke bak det også! Like vellykket begge deler. For dem som har sans for detaljer, kan redaksjonen opplyse om at barnet veide 4,164 kg, det var 52 cm langt og skal døpes Maria Aleksandra. Alt er vel med både mor og barn, og det skulle ikke forundre oss om ikke alt er vel med pappa'n og storesøster også...

Vi gratulerer!

#1Public

6 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no