Søk

Det VAR foredrag på onsdag..!


Onsdag 17. kom vår applikant Johan Petersen og snakket, viste bilder og film - om sin tur til og fra Afrika med den tradisjonsrike redningsskøyta "Christiania". Johan er yngst av Petersen-gutta og altså sønn av Carl Emil sr. Det vil si at han er oppvokst med (på) båt, og han lever fortsatt sitt liv på gyngende dekk.

Både med jordomseiling i sin egen båt "Sorgenfri", som skipper på "R/S Stavanger" og som medeier i "R/S Christiania". Det var fjorårets tur med sistnevnte båt han fortalte om.

Det begynte med at en vennegjeng, undertegnede iberegnet, seilte båten over Nordsjøen til Inverness i Scotland året før, og båten overvintret nær byen Cork. De tre brødrene Johan, Børre og Carl Emil byttet på å seile rundt omkring de Britiske øyer med sine familier og venner. Neste sommer seilte de til Brest i Frankrike og deltok i den gigantiske båtfestivalen der.

Da sommeren var over tok Johan båt og familie og seilte sydover Biscaya. Portugal, Gibraltar og Marocco ble besøkt i de tre månedene han var borte. Da vinteren nærmet seg ble familien byttet ut med brødrene, og de satt kursen hjemover. Det ble skikkelig storm over Biscaya, med tre rev i storseilet, og snøvær i Holland før de helskinnet og blåfrosne la til brygga på Bygdøynes.

Johan forteller lett og ledig og ledsager foredraget med gode bilder og morsomme filmsnutter. Det kan jo lett bli litt svett å se bilder fra andre familiers ferier... men det var en fryd å få følge Johan og hans familie på deres sommerferie i 2012.

Tore hadde handlet inn førsteklasses kalvekjøtt, og stekt med nennsom hånd kveldens saftige og velsmakende Wienerschnitzel...

Vil du se video av "Christiania" under seil, klikk her: http://www.youtube.com/watch?v=_DtqzqRnuX0&feature=share

#1Public

1 visning

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no