Søk

Clubutflukt: På sykkel-thur med sykkel-Thor


Siste sommerhelg i august var det duket for sykkeltur i Romeriket. Tre staute karer ble ønsket velkommen av trampesjef Thor. Dekk ble pumpet opp, vannflasker fylt og kursen ble staket ut av vår erfarne sykkelrittgeneral. I perfekt sykkelvær, ikke regn ikke sol ikke varmt ikke kaldt, satte vi avgårde over lokale veier fra Flindrum gård.

Det bar forbi gamle og erverdige gårdstun (blant annet Habberstad) og gjennom dype skoger. Vakkert åpent landskap og mye tresking på jordene kunne vi også observere! Vi tok en pust i bakken før vi tråkket i vei opp dagens hardeste stigning til det høyeste punktet kommunen. Vel, noen tråkket, mens en heldiggris med el-sykkel trykket på boostknappen og vant klatreetappen...

Denne toppen er vel neppe kjent som noen utfordring blant klatreentusiaster i klubben, men utsikten var likevel upåklagelig. Deretter bar det ned mot Dal og Råholt før vi ankom tunet på Eidsvoll verk.

Det var en trivelig overraskelse i 200 års jubileumsåret 2014. Gutta ble behørig fotografert før kaffe og kake ble nydt i den trivelige kafeen.

Hjemturen gikk rundt ovennevnte topp hvilket tok oss i retning Jessheim. Det var fine sykkelveier og mye å se på, ikke minst hvilken stor byggeaktivitet det er i denne regionen. Men ikke så vi Tanya fra Yesyesyesheim, ei heller fant vi den svenske sykepleierskolen vi hadde hørt om, men vi fant det som må være den største samlingen Buddha statuer utenfor Thailand! Alan syntes et par statuer lignet litt på ham.

Mulig også Alan ba noen bønner om at batteriet på el-sykkelen skulle holde hele veien hjem til den etterlengtede kalde øl'en som vi visste ventet på Flindrum. Ordet rekkeviddeangst ble nevnt

flere ganger, samt også en enighet om at det er urettferdig med 25% mva på en el-sykkel når Tesla slipper!

Men vi kom oss trygt hjem og flere var stolte av å ha syklet ca 60km og satte derfor stor pris på en duggfrisk Velofarm-øl! Det ble god stemning og innspurten på både Vuelta e Espana og Birken ble kommentert livlig mens pølsene varmet seg på grillen.

Etter en dusj og rene klær er det alltid trivelig å sette seg til bords hos Thor. Men fyr på peisen gikk kåteletter og rødvin ned på høykant. Gode historier og små og store verdensproblemer ble løst på løpende bånd.

Thor fikk høytidelig overrakt Sykkelpumpeprisen; "Den Gamle Håndjager" som nå henger stolt på veggen i grisehuset. Per Steffensen, Alan Billyeald og undertegnede takker Thor hjertligst og håper flere blir med til neste år!

Tekst: Christian Hallan, foto Alan Billyeald

#1Public

3 visninger0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no