Søk

Storslått og vellykket sommeravslutning ”Ut i Det Blååå”


For bare 250 kroner kan du være med på årets utflukt..” Reklamerte Gorm med da han hemmelighetsfullt annonserte årets Ut i Det Blå tur. Han er ikke lenger i Reisekomiteen, men tok allikevel ansvar og arrangerte årets tur som en avslutning på jobben. Han fortsatte å lokke med: ”.. og for denne latterlige lave prisen får du: inngangspenger, omvisning, fysisk aktivitet, to kalde øl, mineralvann, guider, transport, underholdning, noe godt å spise – og minst et par glass hvitvin til maten…!”

Møtestedet var Akershuskaia, hvor to vakre bredmagede damer lå og ventet på oss. ”RS Christiania” og ”S/S Marie-To”. Begge Colin Archer skøyter, og begge var klare til å ta Trampgutta ”ut på det blå”! Solen skinte og hvite bobleskyer drev dovent over himmelen da vi fordelte oss på de to båtene, la fra kai og satt seil. Et lokalt regnvær over Oslofjordens østside ga oss god vind i seilene, og i frisk bris, med rekka subbende i vannet og sjøsprøyt over fordekket – skar vi ut fjorden som to vakre hvite svaner med dårlig tid. Stemningen var på topp! Dette var som blå-turer i gamle dager…

24 feststemte karer og vår høyt skattede ”bar-maid” Mette klamret seg til rekkestøtter og ølbokser på det skrånende dekket, og vi seilte friskt gjennom sund og forbi øyer før vi droppet anker i Lillesundflåen, eller ”De dødes tjern” som det heter på folkemunne, området mellom Grimsøya, Kjeholmen og Oustøen.

Maten som Tore hadde laget ferdig kom frem: Baguetter med røkelaks og eggerøre, reker hvitvin og enda mer godt humør.

Noen rev av seg mesteparten av klærne og tok en dukkert, og påsto hårdnakket at det minst måtte være 20 varmegrader i vannet. Om det var damen i nabobåten som badet naken som inspirerte, vet vi ikke noe om, men noen flere av gutta ble lokket til også å kaste seg uti – og de var samstemte om den deilige badetemperaturen.

Maten smakte godt og måkene ble matet med brødbiter dynket i Vodka, dermed fikk vi også et festlig og litt komisk flyshow til underholdning.

Fjorden var full av båter. Det var overraskende mange seilskuter å se, og ikke bare ”partybåter” men også private.

Vi storkoste oss (til det ikke var mer vin igjen), så dro vi dreggen og satt seil for en rolig hjemtur i solnedgangen.

Jeg vil rette en stor takk til vårt nye medlem Hans Petter Lien som stilte opp med sin vakre skøyte ”Marie-To” og til brødrene Carl Emil og Børre Petersen som stilte med tradisjonsrike og sagnomsuste ”Christiania”.

Tusen takk for turen!

#1Public

0 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no