Søk

Ærefult for Trampbror Ole Nashoug: Kongens Fortjenestemedalje


”Ole Nashoug er en av landets fremste Geologer” sa professor Johan Petter Nystuen, og beskriver Ole som: ”En av landets fremste formidlere av geologi og naturforståelse”. Ordføreren i Hamar, Morten Aspeli, delte ut Kongens fortjenstmedalje til Ole på oppdrag fra slottet, ved hans Mammuthus i Øvre Vang. Vi gratulerer..!

”Fylkesmannen har gitt meg det ærefulle oppdraget å få dele ut fortjenstmedaljen til en verdig mottaker”, sa Aspeli da Ole ble tildelt Kongens fortjenstmedalje for sin lange og store innsats innen geologi - og ikke minst for sitt banebrytende arbeid i forbindelse med Mjøsaksjonen.

”Jeg er selvsagt veldig stolt over å få Kongens fortjenstmedalje”, sier Ole. Nå er 71-åringen invitert til mottakelse på slottet, der han får anledning til å takke Kongen direkte for både æren og medaljen. Et tredvetalls gjester var til stede ved Mammuthus i Øvre Vang den 3. juni, da Ole fikk sin fortjente hyllest. Blant gjestene var også representanter fra Travellers’ Club som kastet glans over anledningen og stilte opp med vår fane.

Professor Johan Petter Nystuen oppsummerte Nashoug på denne måten: ”Den avdøde geolog Steinar Skjeseth fra Ringsaker har fått en verdig avtaker her i Mjøsområdet i Ole Nashoug. Ole startet sin karriere på Ås som hospitant i geologikursene 1 og 2. Han opprettet senere Hedmarken geologiforening som nå er Hedmark geologiforening. Han har undervist elever ved høgskolen. I Garveriet i Moelv har Ole satt opp en undervisningsutstilling, der elever lærer om lokal geografi. Ole har bygd 15-16 geologiske terrengmodeller. En av dem står i Moelv…” poengterte Nystuen.

#1Public

2 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no