Søk

Foredrag: På oppdrag i Caracas - av Jan Holter-Andersen


”Jeg startet i ”olja” sammen med broren min Per, helt tilbake i 1974” – åpnet kveldens foredragsholder med, og fortalte at han videre hadde jobbet for selskaper som blant annet BP, Kværner, Statoil og Lundin og viste bilder av hvor stor overgangen kunne være fra godt innpakkede kvinner i Iran, til godt utpakkede i Venezuela…

I 2006 var oppdraget til Jan Holter-Andersen å hente en gjennomrusten rigg i Chaguaramas bay på Trinidad, fikse den opp og få den ut i havet litt syd før ”støvel-øya”. Dette var den første offshoredrillingen for president Chavez og landets ledere hadde store forventninger. De fant litt gass, men det ble nok ikke de helt store funnene.

Så fikk vi høre litt om Caracas by, som ligger vakkert til i en dal, 1000 meter over havet. Det er en nydelig by med en flott og godt bevart gamleby, med klassisk arkitektur og et perfekt klima. Men man må ikke glemme at dette er en av verdens farligste byer. Masse kriminalitet, et gjennomkorrupt politi og tollvesen, og ikke lett å finne samarbeidspartnere man kan stole på. Bare noe så enkelt som å skaffe seg en sjåfør: Den første ble tatt for narkotika, den andre prøvde seg på kona til Jan, men den tredje var en fin fyr. Det er mye gjenkriminalitet og bilran med skytevåpen, noe som medfører mange drap. Faktisk så mange at myndighetene opplyser drapstallene, for ikke å skremme befolkningen. ”Vi hørte ofte skyting i nabolaget” – kunne Jan avslutningsvis fortelle, … før vi satt tennene i Tores saftige karbonader.

Brødrene Per (vårt medlem nr 935) og kveldens foredragsholder; Jan Holter-Andersen

#1Public

3 visninger0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no