Søk

Vårt Æresmedlem Henning Øverås har lagt ned vandringsstaven


Skredder’n” ”Diktleseren” ”Ex-trampsjefen” ”Æresmedlemmet” Han som alltid klaget på at lyden var så dårlig… Vår egen Henning er gått bort. Henning Øverås ble født den 3. desember samme år som Travellers’ Club ble stiftet. Det var stappfullt under bisettelsen den 14. mars i det nye kapellet på Vestre gravlund.

Den 4. mars var Hennings livsseilas slutt. Da han trakk sitt siste sukk på Diakonhjemmet. Han ble 85 år gammel. Henning var en sentral person i Travellers’ Club og han var opptatt av at Cluben skulle være et fristed for menn, hvor vi kunne slappe av og kose oss med god mat og gode kamerater i et godt miljø uten krangel og bråk.

Henning var veteran i Travellers’ Club. Han ble medlem i 1973, og han har således vært medlem i 41 år. Hans faddere var Theofil Helliesen og Konrad Kroll. Han ble medlem etter at han kom hjem fra et ni år langt opphold i Canada, hvor han blant annet hadde jobbet for noen jødiske skreddere, han hadde lett etter uran ute i villmarken og ikke minst: han hadde solgt Luxorlamper – til og med steder de ikke hadde innlagt strøm! Mang en sen Clubkveld har Henning fått latteren til å rulle rundt Det Runde Bord med sine historier. Vi kommer til å savne disse kveldene.

Henning hadde sin egen stil, og han har satt sitt preg på Cluben – både ved sin væremåte, men også ved sitt engasjement. Han var lett å like, for selv hans litt sære og direkte væremåte klarte han å presentere på en sjarmerende og avvæpnende måte.

Henning var Trampsjef i seks år, fra 1993 til -97, og han har også hatt verv som revisor, ballottmedlem, bibliotekar og styremedlem. Henning ble først hedret med ”Den Utgåtte Støvels Orden” og senere ble han også utnevnt til ”Æresmedlem av Travellers’ Club”.

Henning var en mann som bidro til den gode stemningen og han tok vare på tradisjonene i Cluben. Han vil bli husket for sine spontane (og godt planlagte) diktopplesninger, for sine sanger og for sin fargerike personlighet. Henning var et viktig medlem av vår Club.

De senere årene var han plaget av nedsatt hørsel, noe som gjorde samtalen rundt bordet vanskelig. Men han stilte allikevel opp, og bidro til det siste. Nå har Henning lagt ned vandringsstaven. Våre tanker går til hans familie, og ikke minst Turid som har stått ham bi og som vi i Cluben også er blitt godt kjent med gjennom mange år.

Godt over 20 Trampbrødre møtte frem til bisettelsen i et fullsatt kapell, og det ble en flott avslutning på et flott liv. De etterlatte ønsket ikke at en "fremmed" fra Humanetisk Forening skulle forrette, så Hennings gode venn og trampbror Gorm Lund ble bedt om å holde minnetalen. (Den kan du lese her):

Gorms_tale_Henning.pdf

Etter bisettelsen ble det hele avsluttet i Travellers' Clubs lokaler, med ytterligere taler, dikt og gode minneord. Det ble også vist en film, klippet sammen av gamle filmesnutter om Henning. Dessuten sang man en mengde vers av sangen Henning hadde diktet om seg selv og sitt liv - inkludert det siste verset han skrev for noen år siden, men som ingen hadde sett før nå. Den var også helt i Hennings ånd... Melodien er "Gøy på landet" og verset gikk slik:

Når dere synger siste - vers så er jeg ikke mere.

Da ligger jeg i kista mi - og kan`ke konversere

Vi alle må jo dø en dag - de siste ord jeg sender.

En takk til alle dere som - er mine gode venner.

Jeg har levet - Jeg har strevet,

Men nå er det altså slutt…

Vi lyser fred over Henning Stein Øverås sitt minne.

#1Public

1 visning0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no