Søk

The Great Himalaya Trail - Verdens tøffeste spasertur?


Noen damer er simpelthen bare tøffere enn de fleste. Den tyskfødte Gerda Pauler er av denne type kvinnfolk, med pågangsmot og en målrettethet vi bare kan misunne henne. Hun er den første kvinne som har gått de 1700 kilometerne gjennom Himalaya. En aften besøkte hun oss.

Vi snakker altså om 1.700 kilometer, like langt som fra Oslo til Kroatia, men gjennom noe av det vanskeligste terreng vi har på vår jord.

Hun måtte over nesten 20 fjellpass, flere av dem mer enn 6.000 meter over havet, med fare for både skred, ras og storm. Turen tok 123 dager og underveis hadde hun bare 11 hviledager.

Hun hadde arrangert turen som en "Charity Walk" hvor hun via sponsorer samlet inn penger til en skole for autistiske barn i regionen. Noe som ikke fantes fra før. Hun fikk til og med Chris Bonnington med som en den store beskytter av prosjektet. Og nå er skolen et faktum! Med sin bakgrunn som miljøterapeut og musikkpedagog med arbeidsfelt rundt funksjonshemmede barn var dette en naturlig vinkling for henne.

Det blir nesten umulig å referere et slikt foredrag som vi fikk presentert denne kvelden. Og hun var også helproff på å presentere det.

Praktfulle bilder, små filmsnutter, lokal musikk og en optimisme og et smittende godt humør parret med en beskjedenhet over egen innsats, fremsto hun som noe av det beste vi kan ønske oss av foredragsholdere i Travellers' Club.

Her ser vi ruten hun gikk.

Hun startet i Kanchenjunga på 5.200 m.o.h. (helt til høyre på kartet) og endte etter 123 dagers mars helt nordvest i Nepal..

Vi bøyer oss i støvet for et flott engasjement, en utrolig tur, og et fantastisk foredrag. Ei skikkelig grepa jente som satt og storkoste seg med gutta rundt Det Runde Bord til langt utover kvelden.

#1Public

0 visninger0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no