Søk

En meget vellykket og innholdsrik avslutning på sesongen


Siste arrangement – før sommeren jager oss ut i kortbukse, grillmat og ferie har vi den tradisjonelle turen ut i det ukjente. Bare reisekomiteen (Harald Willoch og Gorm Lund) vet hvor haren skal hoppe – og denne gang hoppet den virkelig masse..! Over 30 forventningsfulle karer hadde skrevet seg på eventyrlista.

Et par karer trakk seg i tide, noen andre trakk seg for sent og et par møtte ikke opp, men 22 mann sto klare utenfor Cluben klokken to denne onsdagen. En veteranbuss kom omsider frem til "Josefine" etter å ha blitt oppholdt av statsbesøk av utenriksminister John Carry, vi gikk ombord og snek oss inn i bilkøen med kurs sydover på E18, hvor vi plukket opp et par karer til. Iskald Dry Martini servert fra melkespann satt stemningen umiddelbart. "Denne gang skal vi ikke bare til ett sted" – kunne Gorm opplyse. "Vår kjøreplan har minst syv-åtte ting vi skal oppleve og gjennomgå før vi setter nesa hjemover i kveld." Dermed steg spenningen enda et par hakk.

Planen var å besøke Osebergutgravingsstedet først, men på grunn av trafikkforsinkelser droppet vi det. Åsgårdstrand ble derfor første stopp, og stedet var Munchs Café med karbonader og kaffe. Her hadde reisekomiteen avtalt med eieren om at han skulle holde et lite foredrag om sitt liv. Og eieren var ingen hvem-som-helst... Det var den tidligere bankraneren Martin Pedersen som fortalte om sine ungdomssynder. 19 bankran hadde han gjennomført før han ble tatt, og det siste store i Drammen skulle være det siste. Det hadde han bestemt seg for. Men slik det oftest går, ble han innhentet av den lange armen og åtte år i fengsel ble resultatet.

Det hadde regnet hele dagen, men da bussen stoppet neste gang, i Tønsberg, hadde regnet gitt seg – og godt var det, fordi vi skulle ut og ro. Åpen båt på åpent hav i øs pøs regnvær er jo ikke så veldig morsomt... Og det var heller ikke en hvilken-som-helst båt. Det var selveste "Saga Oseberg". En tro kopi av Osebergskipet, helt ned til den minste detalj, både byggemessig og utseendemessig.

Her fikk vi et crash-kurs i vikingroing, og så bar det av sted. Litt kluss med årene helt i begynnelsen, men etter hvert kom vi inn i rytmen og taktfast bar det av sted mens en av vikingkvinnene fortalte om originalskipet og båten vi satt i. Det ble fotografert hyppig og gutta inntok mer eller mindre vellykkede vikingpositurer, men moro var det å få ro et ekte vikingskip!

Tilbake i havn, uten ulykker av noe slag, var det tid for en titt på båtverkstedet hvor de er i ferd med å bygge enda et vikingskip eller to. Digre Grønlandsreker, majones, dill, sitron, mer enn nok loff og bøttevis med hvitvin ble satt frem og stolte vikinger koste seg i vannkanten og oppholdsværet.

Da bespisningen var over, bar det tilbake til bussen. Hadde været vært pent, var meningen at vi skulle ta siste stopp på Jarlsberg flyplass og se på noen fallskjermkarer som øvet seg på formasjonshopp, men nå hadde regnværet satt inn igjen.

Derfor ble resten av Dry Martinien heller broderlig fordelt underveis, og når den var slutt fikk vi et lite rødvinslotteri som avsluttet dagens innholdsrike program. I ti-tiden om kvelden var vi tilbake i byen og ..."alle var enige om at det hadde vært en fin dag"...

Program:

1) Dry Martini på transportetappen

2) Besøke utgravingsstedet til Osebergskipet

3) Lunchstopp m/ kaffe og karbonader

4) Foredrag av M. Pedersen

5) Ut på havet, og ro vikingskip

6) Besøke båtbyggeriet

7) Digre reker og hvitvin i vannkanten

8) Fallskjermhopp på Jarlsberg

9) Resten av melkespannet...

10) Rødvinslotteri

11) Takk for oss - Hilsen Reisekomiteen

Med buss som er blå... skal vi ut i det blåå... Man vet aldri hvorhen, denne turen skal gåå..! GOD SOMMER

Foto: Alan Billyeald - og Nils Carl Aspenberg

#1Public

6 visninger0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no