Søk

Redaktøren er tilbake igjen..!


Heisann, gutter...

Ja det har vært liten, eller skal vi være ærlige å si ingennye innlegg på disse websidene siden oktober i fjor. Grunnen er at redaktøren, undertegnede, dro på seiltur over Atlanterhavet og tilbragte vinteren ved å seile rundt i det Karibiske hav. Og ingen sendte ham noe stoff han kunne legge ut...

Så derfor hardet ikke vært noen foredragsreferater eller glimt fra Clubens liv i disse månedene. Men nå er jeg tilbake, og da skal det bli aktivitet igjen, slik dere er vant med fra tidligere.

Jeg skal ikke komme med noen reisebeskrivelse her og nå, men jeg kan jo nevne noen ord om turen - som startet i Amsterdam med første leg ut i den Engelske kanal hvor vi gikk rett inn i en storm med 5-6 meter bølger og hvor storseilet revnet. Vi hadde egentlig ikke planer om å besøke England, men skadene gjorde at vi søkte ly bak Isle of Wight til været hadde lagt seg og seilte derfra opp til seilerbyen Cowe for reparasjon. Det var forresten et svært sjarmerende møte med en liten by som har over 100 års seilertradisjon, og hvor det å finne en seilmaker var gjort på fem minutter!

Med fulle seil gikk ferden videre over Biscayabukten til Portugal, videre til Porto Santo og Madeira, før vi satt kurs mot Kanariøyene og svingte til styrbord over "Dammen". Vi ankom Trinidad etter 18 døgn, rett før jul, plukket opp et par venner som var med oss noen uker, og begynte vår øyhopping "Up the Islands" som det heter der borte.

Båten vår er en 10 år gammel 54 fots Jeanneau Sun Oddesey med alle moderne bekvemmeligheter, så vi bodde i båten under hele turen. Det ble en annerledes vinter for meg, fordi jeg forlot Norge før snøen kom og jeg kom tilbake etter at den var gått. Riktignok opplevde jeg is også i Karibien, men det var for det meste i små biter som singlet i et glass...

#Atlanterhavet #Karibien #seiling #1Public

14 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no