Søk

Fire av våre Trampbrødre har lagt ned vandringsstaven


Da redaktøren kom hjem fra sitt lange fravær kunne han konstatere at fire av våre trampbrødre var gått bort. Den første var Bjarne Reenskaug, den andre var Odd Harry Gilmyr, den tredje var Karl Høye og midt i påsken kom beskjeden om at også Leidulf Digernes hadde tapt kampen mot sykdommen.

(Bilde til venstre er en gigantisk betongstatue som heter "The mask of sorrow". Den står på en høyde utenfor byen Magadan helt øst i Sibir og skuer mot "dødsveien" som krevde så mange gulag-fangers liv. Foto: Gorm Lund)

Bjarne Heyerdahl Reenskaug ble medlem av Travellers' Club i 1999 og han var en hyppig og kjær gjest i Cluben. Hans faddere var Hallbjørn Hareide og Olai Lorange. Bjarne vil bli husket for sitt milde vesen og store sjenerøsitet. Han ga blant annet innbinding av mange årganger med Tramp, som i dag står i biblioteket.

Odd Harry Gilmyr ble medlem i 1987 og var veteran i Cluben. Han hadde to fargerike faddere, nemlig Theofil Helliesen og Sigmund "Siggen" Simonsen. Odd Harry var hyppig gjest i Cluben når han var hjemme i Norge, men mesteparten av den kalde årstid tilbrakte han i Florida.

Karl Høye var også veteran. Han ble medlem allerede i 1980 og står oppført med bare en fadder, og det er Sigurd Vagle. Han var en av de få med medlemsnummer under 1000, nemlig nr 950. Karl var lite i Cluben de siste årene, men på veterantreffene kom han gjerne.

Leidulf Digernes ble medlem i 2004 og hadde Fredrik Hess og Åge Hovden som sine faddere. Han var en hyppig gjest i Cluben, men har i de senere år kjempet en innbitt kamp mot sykdom, og kunne derfor ikke komme så ofte han ønsket. Leidulf var en spennende mann med en lav profil, en mann som hadde opplevd mye - men fortalte lite.

#1Public

18 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no