Søk

100 år siden vårt medlem Arne Arnardo ble født


Bli med på Cirkus! Årets Oslo-premiere finner sted ved Munchmuseet på Tøyen torsdag den 19. april klokken 18.30. Tradisjonen holdes i hevd, og cirkusdirektør Arild har ikke glemt sin fars gavmildhet til trofaste Trampbrødre. Billetter fås utdelt på Clubaften i Travellers’ Club.

19. oktober 1912 ble lille Arne Otto Lorang Andersen født i Sarpsborg. Han opprettet i 1949 Norges første omreisende Cirkus og ble fort landskjent som både tryllekunstner, slangemenneske og hypnotisør.

Han døde under en forestilling på Tøyen i 1995, 82 år gammel.

Han var en av disse menneskene som alle hadde et godt forhold til og han ble hedret med Kongens fortjenestemedalje i gull for sin innsats som cirkusartist og direktør gjennom nesten 70 år. Han debuterte som 15-åring i 1927.

Det er mange, og fargerike, historier om Arne. En av de morsomme er da han i en erstatningssak ønsket å føre Hr. Jumbo som vitne, men elefanten på 2900 kilo slapp ikke inn i Oslo Tinghus!

I dag har selvfølgelig nye krefter tatt over, og ved årets premiere vil vi igjen få oppleve en Arne Arnardo i manesjen.

Hans oldebarn, her med sin ponni, Arne Otto Luigi Folco Arnardo er bare tolv år gammel, han er oppkalt etter sin oldefar, og debuterer nå med sitt eget nummer. Arne som slagemenneske

”Sprekt, spenstig og sprettent” – er omtaler årets forestilling har fått.

Ta fram barnet i deg, ta fram barna og barnebarna, og bli med på Cirkus den 19. april.

Vil du lese mer om Cirkus Arnardo, klikk her: www.arnardo.no

#1Public

3 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no