Søk

Tenk om vi kunne bygget ut bakgården vår


Tomter i Oslo er nesten umulig å oppdrive, og klarer man det har de en kvadratmeterpris som tar pusten fra de fleste. Vi i Travellers’ Club har jo litt tomt, utenom selve bygget vårt, og det bare ligger der til liten nytte. La oss tenke litt høyt: Kan vi utnytte dette på noen måte? Kunne vi klare å øke våre egne innearealer – og utleiearealer? Slik at vi på sikt ville få det romsligere både plassmessig og økonomisk…

For noen år tilbake hadde vi kroner på kontoen og la planer om å bygge ut bakgården. I den prosessen oppdaget vi at vår kjære ”Josefine” hadde et sterkt behov for en gjennomgående utvendig og innvendig makeover, og våre penger gikk med til den prosessen. Nå nærmer vi oss tiden da vår gjeld er lett å bære. Kanskje skulle vi ta opp tanken om utbygging igjen?

I dag er det svært trangt fra garderoben og bort til disken hos Mette. Tre, fire karer i kø, og det er nesten umulig å albue seg frem. Ved en utbygging ville vi fått et ti ganger så stort område (merket her med gult) og med god plass til f.eks. Det Runde Bord. Vi kunne satt opp en liten peis som lik et flakkende leirbål sprer lun aftenstemning og funkler i krystallglassene. Veggene kunne vært dekorert med pussigheter fra våre samlinger, og et stort glasskap kunne inneholde utsøkte flasker donert av våre medlemmer. Jeg har lenge hatt en ide om et stort glasskap i baren fylt av lekre drikkevarer. Et skap hvor hver og en av oss kunne donere en fin flaske. Flasken kunne hatt et lite skilt med giverens navn, og den skulle stå der til denne trampbroren la ned vandringsstaven. Den første Clubaften etter hans bortgang skulle hans flaske tas frem, fordeles i små glass og serveres når vi hadde satt oss til bords. Trampsjefen skulle be om et minutts stillet, og vi kunne avslutte minnemarkeringen ved å løfte våre glass og utbringe en rungende skål for vår bortgangne trampbror. Hadde ikke det vært en fin gest? Jeg tror også at det kunne bli en spennende samling drikkevarer. For skal man først sette igjen en flaske etter seg velger man vel kanskje en som er litt spesiell.

Se hvor mange nye kvadratmeter vi kunne få! Dette må da være noe vi bør se nærmere på.

Ved en utbygging kunne den gamle baktrappen bli en utvidelse av kjøkkenet og samtidig gi plass til to toaletter. Disken til Mette kan bli stående der den er i dag, men vi kunne få et nytt styrerom – slik at vi fikk frigjort og leiet ut enda et lokale i tredje etasje. Vi ville få god plass, og vi ville få alt samlet på et plan. En slik utbygging ville også gi oss samme antall kvadratmeter i både første og tredje etasje. Med de utleieprisene vi har i Tigerstaden ville det utgjøre en kjærkommen slump som relativt raskt ville nedbetale utgiftene ved å bygge ut.

Noe å tenke på - og diskutere en hustrig høstaften?

PS

Jeg har jo også noen tanker om hvordan vi også kunne utnytte parkeringsplassen vår, men det får komme senere. Én ting om gangen, kanskje...

Hilsen Gorm Lund

#1Public

1 visning0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle