Søk

I vesterled til Grønland


24. august i år legger «MS Freya» ut fra Akureyri på Island med kurs for Øst-Grønland. 10 dager senere er det tidligere fartøyet til den svenske fyrvesenet tilbake i Island. Da har 20 passasjerer trolig fått sitt livs opplevelse i et område som er ukjent for de aller fleste.

Tore Topp og Polarekspedisjoner AS inviterer til en reise i kjølvannet til polarskuta «SS Quest». Med Topps svigerfar, Ludolf Schjeldrup, som skipper forsøkte noen pionerer å finne et egnet sted for en flyplass på Øst-Grønland. Der skulle drivstoff etterfylles på vei til Canada. Nesten 90 år etter at Schjeldrup og hans mannskap kartla kysten, seiler «MS Freya» i de samme farvannene.

Topp har to ganger orientert medlemmene i Travellers´ Club om Ludolf Schledrups dramatiske liv i polare strøk og om egen reise i 2001 til områdene litt lenger nord på Øst-Grønland.

Turen i 2018 tar utgangspunkt i loggbøkene fra «SS Quest» i 1930. Seks år tidligere overtok Schjeldrup «SS Quest» etter at den britiske polarforskeren Ernest Shackleton. Han døde av hjerteattakk om bord på skuta da den lå ved Sør-Georgia i 1922.

De dramatiske klimaendringene er godt synlige på Øst-Grønland. Deltagerne kommer også til den nordligste faste besetningen på Øst-Grønland, Scoresbysund. Verdens lengste fjord (350 km) og utsynet mot Grønlands høyeste fjell på 3694 meter, er forhåpentligvis ikke dekket av skyer! Naturen rundt Scoresbysund er storslagen. Moskusokser på land og hvalrosser rundt skutesiden blir hverdagskost.

Turen koster kr 55.000, og inkluderer kost og losji og innkvartering i tomannslugarer. Flyreise til og fra Akureyri dekkes av hver enkelt. «MS Freya» er på 605 brt, Det har en motor på 1260 hester og har høyeste isklasse som tilfredsstiller alle krav for sikkerhet i polare områder.

All informasjon finnes på den åpne Facebook-gruppen «Polarekspedisjoner». Tore Topp kan gi ytterligere informasjon. Han når dere på e-post tore@toppradgivning.no eller mobil 922 05 599.

Alle foto: Master Marinert AB

#1Public #Grønland #ToreTopp #MSFreya

77 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no