Søk

Trelleborg - Klaipeda Turretur i storm over Østersjøen


Vekkerklokken ringer. Klokken er fire. Jeg står opp og ser at TOM SAWYER er på inngående til fergeleie 2, og med den skal jeg reise til Klaipeda.

Klaipeda er den femte destinasjon som man kan reise til med ferge fra Trelleborg, og det må jeg jo prøve.

Da jeg i skipets resepsjon sjekker inn tilbaketuren allerede sier resepsjonisten "De har valgt en uheldig avgang - det blir storm". "Herlig" svarer jeg. "Det er De nok den eneste som syns".

Vi avgår 6.10 - 40 minutter seint. Allerede ute fra innseglingen til Trelleborg begynner fergen å krenge, men oppfører seg pent i den grove sjøen. Vi går aldri over 16,9 knop.

Lugaren er som ventet (har reist med fergen noen ganger mellom Trelleborg og Rostock), ett håndkle, køyeseng, dog en liten sofa, ikke en kleshenger.

Så passerer vi Ystad og Skånes sydkyst. Utvalget i cafeterian er varmretter € 6.50-12. Øl 3,60 €. Skipet er temmelig fullt, både med passasjerer og lastebiler. Vi er to landgangspassasjerer fra Trelleborg. Mange av lastebilsjåførene snakker russisk.

En relativt stor cafeteria på 6. dekk og en pytteliten "lounge" på 5. dekk utgjør de samlede passasjerrommene.

Ankomsttid til Klaipeda er 22.00 - vi ankommer ved midnatt (01 litauisk tid). Høyttalermeldingen ved ankomst er på litauisk, russisk og engelsk. Avgangen skulle ha vært 23.30 - blir 02 svensk sommertid (som akkurat da er 02 litauisk vintertid).

På tilbaketuren ruller skipet skikkelig og "stamper" også en god del, om det er fordi vi nå har vinden fra en annen retning eller været har blitt hardere vet jeg ikke. Jeg sover godt. Skipet er nå ikke så fullt.

En overraskelse er at fra Klaipeda til Trelleborg har de ikke lov til å selge alkohol i shopen overhodet - på turen fra Trelleborg var det ikke noe problem. Så de seks flaskene Toscana-vin som jeg hadde tenkt å kjøpe til min 65-årsfeiring kan jeg bare glemme.

Til Trelleborg ankommer vi 17.45 istedenfor 17.00. Høyttalermelding denne gang på tysk, svensk og engelsk. Nå er vi fem landgangspassasjerer. Jeg er, ikke forbausende, den eneste som reiser frem og tilbake. Så tar havnebussen oss til terminalen, rett over gaten fra mitt hjem.

#1Public #TomSawyer #Klaipeda #Østersjøen

35 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no