Søk

Hyggelig besøk av Thor Heyerdahl jr og Martin Biehl


De to karene kom for å snakke litt om den gang Thor Heyerdahl ble med Thor Heyerdahl til Påskeøya for å forske på hvordan de store steinstatuene var laget, hvordan de klarte å frakte dem og hvordan de fikk reist dem. Thor junior var bare 17 år da han i 1955 ble med sin far på den fem måneder lang ekspedisjonen.

Hyggelig besøk av Thor Heyerdahl jr (venstre) og Martin Biehl (høyre). Trampsjef Carl Emil Petersen var veldig fornøyd med foredraget og oppmøte.

Med seg denne kvelden i Travellers’ Club hadde han direktøren på Kon Tiki-museet, Martin Biehl, og han snakket om hvordan de i den senere tiden har jobbet med repatrieringen – altså hvordan man kan gi tilbake til opprinnelseslandet ting man tidligere har tatt fra det.

Avtalene ble signert på slutten av fjoråret, og de reiste begge over til Påskeøya i slutten av mars i år, sammen med kongeparet og en stor norsk delegasjon.

De lokale myndighetene i Chile har vist seg så takknemlige for denne gesten, at både Thor jr. og Martin i skrivende stund blir tildelt en høythengende æresbevisning og medalje for sitt arbeide.

Vi fikk høre mange gøyale og upubliserte historier og anekdoter, og det virket som om begge foredragsholderne også hadde en fin aften.

Johan Kloster, som var med på ekspedisjonen i 1955 – 56. Han var hyret på som dykker, bare 19 år gammel. Senere arkeolog, kurator på Norsk Maritimt Museum og museumsdirektør. Her med spontant Polynesisk sang fra gamle dager!

#ThorHeyerdahljnr #MartinBiehl #JohanKloster #KontTiki #Påskeøya #EasterIsland #1Public

68 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle