Søk

Arne Hjeltnes var brilliant!


Arne Hjeltnes

Det virker som om den ”nye” visetrampsjefen begynner å få tak på dette med å skaffe spennende og fargerike foredragsholdere. Etter et par små glipp i starten er han nå på skinner, og denne aften ble en fulltreffer. Arne Hjeltnes som kanskje er best kjent fra TV-programmet ”Gutta på tur” skulle snakke litt om hvordan Norge markedsfører seg ute i verden, og det gjorde han så profesjonelt og elegant som bare en topp kåsør kan gjøre. På sin lekende lette måte tok han oss gjennom hvilke enorme resurser vi har i Norge, hvor mye unikt vi har å tilby den nysgjerrige turist og sammenliknet oss med andre land ”det er naturlig å sammenligne seg med”. Deretter viste han oss hva de andre gjør – og hva vi ikke gjør, og resultatet var nedslående. Mens turismen øker i våre naboland (som egentlig ikke har noe særlig å vise frem) går besøkstallet nedover for oss. – ”Og dette til tross for at vi har vunnet verdensmesterskapet to ganger – i konkurransen om hvilket land som har mest å tilby en turist!” – sukket han oppgitt. - ”Byråkrati, sneversynthet og manglende satsing er årsakene til at vi havner i bakleksa” – la han til. – ”Vi har kvaliteter i bøtter og spann, men vi forteller jo ingen om det. Andre land etablerer kontakter og markedsfører aktivt det lille de har, mens vi sitter helt stille med en gullgruve i fanget og venter på at noen skal oppdage det. Det er ganske trist…” Men vi har jo laksen vår da, og den har folk oppdaget. Og som kommunikasjonsdirektør i verdens største oppdrettsfirma kunne Hjeltnes fortelle litt om denne flotte resursen som er så ettertraktet verden over. Det ble et fargesprakende foredrag med masse latter og humor, og selv om han måtte tidlig hjem for å sitte barnevakt, rakk han å få med seg en rikelig porsjon av Tores erter, kjøtt og flesk. – ”Detta var ein hyggelig plass å være” – sa den smilende Vossingen på vei ut. – ”Om eg får lov, kjem eg gjerne att ein tur og berre nyter atmosfæren?” Og han er selvfølgelig hjertelig velkommen. Det var den 9. april denne dagen og våre to æresmedlemmer Carl Emil og Henning fortalte litt om hvordan de opplevet denne dagen, for 68 år siden. Deretter kom Per Jæger på at han snart hadde bursdag, og i et anfall av spontan glede og gavmildhet spanderte han et glass Cognac på alle. Det ble en fin aften.

#1Public

1 visning0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no