Søk

Vi gratulerer John M. Jacobsen med St. Olav


Det er ikke så ofte et av våre medlemmer hedres med St. Olavs orden, men det har faktisk skjedd i disse dager. Det er filmprodusenten John M. Jacobsen som har mottatt hedersbevisningen, og vi i Cluben gratulerer med ordenen samtidig som vi er smigret på Johns vegne.

Det er ikke lenge siden vår hjemmeside intervjuet Jacobsen (12. april 2008), og annet sted på våre sider kan du lese mer om hans arbeid, og tankene bak. I denne omgang nøyer vi oss derfor med å sitere det John uttalte til Aftenposten 16. juni. Der forteller han at han i hele sin karriere har lagt vekt på å lage filmer som han har lyst til å se selv. Det bør være et godt utgangspunkt i et miljø som ellers er relativt ego-befengt og navlebeskuende. Eller for å si det slik; John filmer er lette å like! Han er for øvrig inne i sin kanskje med spennende del av karrieren. Filmen om Max Manus avsluttes i disse dager, og den omfattes med forventninger som kan skremme alle og enhver. Premieren finner sted i desember, og det vil med sikkerhet bli den mest omtalte norske filmpremiere i manns minne.

John M. Jacobsen

John fikk vite om tildelingen av St. Olav torsdag 12. juni. Han forteller at

utnevnelsen kom totalt overraskende, ja så uventet at han vurderte om han hadde pådratt seg et snev av altzheimers. - Det skjedde altså torsdag at jeg oppdaget at et surprise-party var under oppseiling i våre kontorer. Plutselig så jeg både venner med kolleger samlet, og jeg kjente desperasjonen ta tak i meg. Hva er det jeg har glemt! Hvilken begivenhet er det som har falt ut av minnekortet i bakhodet? Jeg følte meg faktisk ganske flau før floken løste seg, og jeg fikk vite om bakgrunnen for selskapet. Overraskelsen viser også hvor godt mine kolleger har klart å hemmeligholde begivenheten. Etter det jeg forstår har det vært arbeidet med saken helt siden september, sier John til vår hjemmeside.

#1Public

0 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no