Søk

Danske-Lars skal sykle fra Ishavet og sydover


Jo da, vår syklende trampbror, ”Thor fra Kamchatka” har en verdig utfordrer. Det er vårt danske medlem Lars Nielsen som har adresse Hobro – hvis han er hjemme. Det er han nesten aldri. Oftest tråkker han på to hjul mot stadig nye grensesprengende eventyr. Eller hva skal man si om planen om han kommende ”utflukt” – en sykkeltur fra Ishavet til Dawson City, nærmere bestemt 769 kilometer . Selve distansen er ikke av de lengste, tidligere har han syklet 75.000 kilometer i Nord-Amerika. Men klimaet blir nok en ganske stor utfordring.

Lars Nielsen forteller til vår hjemmeside at reisen langt mot nord skal finne sted neste sommer, og at inspirasjonen fikk han i september da han syklet i en av Europas grønneste hager, syd i England.

Bli hjemme, sa senior – Denne sommeren hadde jeg lovet Nielsen senior om å holde meg på matta, og ikke finne på noe tull i andre verdensdeler. Dermed ble det småturer i Andalucía, Alpene og sørlige del av England. Og i England er det grønt! Det var mens jeg sykler der at jeg tenkte at dette er for deilig. Dermed syklet jeg til Gatwick og fløy hjem til Dannevang. Jeg hadde bestemt meg. Neste sommer sykler jeg den såkalte Demster Highway fra Inuvik i Canadas North West Territory ved Ishavet til Dawson City. Ja, slik blir det.

Lars forteller at han vil bruke sin gamle landeveissykel med dekk 700 x 25. Og slike dekk er neppe tidligere observert på den 769 kilometer lange grusveien langt der oppe mot nord.

Jeg vil dessuten sykle uten telt. På hele ruten er det to overnattingssteder. Jeg sykler dessuten med handicap. Lårmuskelen på venstre ben er ødelagt slik at jobben stort sett må gjøres med høyre ben. Turen vil altså gå via Demster, videre fra Dawson City til Whitehorse i Yukon.

Å synge for bjørner – Hvis det blir tid tar jeg en tripp til Skagway på Stillehavskysten. Deretter tar jeg toget tilbake til Whitehorse, sier Lars som dermed kommer til å bevege seg i traktene der en del av Clubens medlemmer

Lars Nielsen

besøkte under sin Alaska-reise i 2004. Både Skagway og Whitehorse ble besøkt, og spesielt Skagway var en reise verd.

Lars gleder seg, og gleden blir ikke mindre når han venter på at mørketiden skal ta slutt. Men hva med store utfordringer, som for eksempel godt voksne grizzlyer som det visstnok skal være godt med på disse breddegrader.

– Å, det er ikke noe problem, sier Lars. – Jeg begynner bare å synge for dem, og da skal jeg love de flykter over hals og hode.

#1Public

2 visninger0 kommentarer

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no