Søk

Kamelmarked i Groruddalen


Vår trampebror Thrond Berge Larsen som var med på klubbreisen til Rajastan i India for tre år siden, ble så fascinert av kamelmarkedet i Pushkar at han gjerne ville lage en fotoutstilling av bildene han tok der. Utstillingen er på kafeen på Nordre Lindeberg gård som er en besøksgård med mange dyrearter i fjøset, men hittil ingen kameler. Gården ligger ved E6 på en høyde rett etter og på samme side som IKEA på Furuset og utstillingen er der ut året. Se linken her for nærmere informasjon om adkomst og åpningstider.

http://www.bydel-alna.oslo.kommune.no/nordre_lindeberg_gard/

Fem glade kamelselgere

Felles venninde Thrond forteller at klubbreisen ble arrangert av Basecamp Explorer og den foregikk over 10 dager i noen av de mest fargerike og fascinerende områdene av India.

- Foruten Pushkar var vi bl.a. i Delhi, i Agra med Taj Mahal, i den rosa byen Jaipur, i Jodphur med flott fort og i Ranthamobre nasjonalpark der det finnes tigre som vi dessverre ikke så. Men vi så mange andre spennende dyr ! Og kameler opplevde vi også før vi kom til Pushkar da vi var på kamelsafari med overnatting i telt i ørkenen. Safarien ble arrangert av en som ofte kalles prinsen av Rajastan og vi overnattet tre netter på fortet hans som ligger i en koselig landsby som heter Chandelao.

Han og jeg har en felles tibetansk venninne som bor i Oslo og jeg hadde derfor med en gave til ham fra henne - en flaske Linjeakevitt ! Jeg var så heldig å ha gebursdag dagen etter så jeg fikk en flott gul turban i gebursdagspresang av ham. Alle menn i Rajastan bærer flotte, ofte svært fargerike turbaner. Turen til Rajastan ble lagt til begynnelsen av november slik at vi kunne få med oss verdens største kamelmarked som finner sted noen dager rundt fullmånetid i november hvert år i den hellige byen Pushkar.

Kamelmarkedet i Rajastan

Hippietid og kameler Da jeg gikk i gatene i Pushkar, var det som å være tilbake i Kathmandu der jeg arbeidet midt i hippietiden i 1975. Dette skyldes både at det var mange (riktignok eldre !) hippier der og utvalget i mange av butikkene. Kamelmarkedet foregår like utenfor byen og har pågått der i over 1000 år. For en som er glad i fargerike og innholdsrike foto er hele Rajastan fantastisk, men kamelmarkedet var det som tok prisen etter min oppfatning. Hit kommer fargerike folk fra hele Rajastan med kamelene sine, men også med kyr og hester. Og det er et magisk lys over sanddynene der folk slår opp teltene sine. Menn med flotte mustasjer og røde, gule og orange turbaner og kvinnene i ennå mer eksotiske klær. Man skjønner godt at det er fra Rajastan man sier sigøynerne kom fra, forteller Thrond.

Kameler til salgs – det er bare å by!

#1Public

0 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no