Søk

Sophia Loren - og Cluben var der!


Det er ikke vanskelig å si ja når man blir invitert til dåpen av det som kalles verdens vakreste cruiseskip. Og invitasjonen blir enda mer attraktiv når det er Sophia Loren som skal døpe skipet. Dermed var det enkelt for redaktøren av disse sider å takke ja, og reise i retning Napoli en uke før jul. Vel fremme ble jeg onsdag kveld installert om bord i det som må være drømmen av et cruiseskip, og neste dag fikk jeg gleden av å møte Sophia Loren flere ganger, både under en sekvens som var skreddersydd for TV-fotografen Lars Bull og undertegnede, og senere under en sydende pressekonferanse. Til slutt kom selve dåpen som avrundet det seremonielle før gallamiddagen ombord.

Feiende flott til å være en moden dame. Her er Sophia Loren på vei til møtet med pressen

Kampen for en god posisjon Selv med flere tiårs presseerfaring, var det utfordrende å kjempe seg i posisjon når en av verdens mest omtalte kvinner i vår tid byr på seg selv foran hundrevis av TV-fotografer og journalister. Det italienske filmikonet var til stede for å kaste glans over begivenheten, og det klarte hun til gangs. Behersket, smilende og med utsøkt gratie lot hun seg ikke affisere av mediestormen.

Jeg var så heldig å bli koblet sammen med TV-fotografen Lars Bull som hadde klart å forhandle seg frem til noen minutters samtale med Sophia, og for anledningen var vi to plutselig et team, og fikk anledning til å stille henne spørsmål med det øvrige pressekobbel halsende utenfor glassdøren til Card Room der seansen fant sted.

Joda, hun var grei å snakke med, men spørsmålene var da heller ikke spesielt utfordrende for intellektet. ”Det er hyggelig å reise på cruise”, ”Fantasia er en fantastisk båt”, Jeg har det beste forhold til rederiet MSC” etc.

Alder med ynde og verdighet Apropos rederiet MSC, har Sophia Loren en spesiell tilknytning og har vært gudmor for de siste cruiseskipene. Når MSC Fantasias hjemby dertil er Napoli, var det mye som knyttet henne til begivenheten. Det er enkelt å la seg fascinere av filmstjerner som nå er blitt 74 år, men som fremdeles bærer sin fortid med beundringsverdig ynde. Slank, vakker, sjarmerende og utadvendt behersker hun fremdeles sine omgivelser, som hun gjorde det under sine store filmer for 30-40 år siden. Hvem glemmer vel hennes spill i Vittorio de Sicas To kvinner fra 1960. Hun har spilt i en rekke store filmen helt til vår egen tid.

Hun vokste opp i Roma under krigens trange kår, men flyttet etter hvert til Napoli. Da Sophia var 14, deltok hun i en skjønnhetskonkurranse i Napoli. Hun vant ikke, men fikk ble likevel antall i en skole for skuespilerre, og fikk raskt en birolle i storfilmen Que Vadis. Dermed var karrieren i gang.

TV-fotograf Lars Bull gjør kameraet klart før intervjuet med Sophia Loren

Sophia Loren, hjemmesidens redaktør og en representant for rederiet etter at TV-intervjuet er over.

Rett før gudmoren skal gi skipet navn. (Foto: MSC)

Et glimt fra den kaotiske pressekonferansen. Hundrevis av kameraer og TV-kameraer er rettet mot Italias mest kjente kvinne

I 1950 møtte hun regissøren Carlo Ponti som den gang var opptatt av å hjelpe Gina Lollobrigida med hennes karriere. Etter mange viderverdigheter, giftet Ponti seg med Sophia i 1965. Ponti var gift fra før, og den katolske kirken trenerte skilsmissen. Det ordnet seg ikke før de tok utflytting til Frankrike.

Sophia Lorens karriere skjøt fart mot sutten av 1950-tallet da hun fikk sitt gjennombrudd i Hollywood. Resten er moderne filmhistorie.

Med sitt intellekt imøtegikk Sophia Loren mange av de klisjer datiden knyttet opp mot vakre og utadvendte kvinner. Hun var rask i replikken, og er husket for utsagnet om hennes figur: Eveything you see, I owe to spaghetti”.

En dag ikke til å glemme Nesten underlig å være til stede sammen med denne spill levende legende som hadde hovedrollen i så mange minneverdige filmer fra min ungdomstid. Hun spilte sammen med filmens fremste førsteelskere. Sophia Loren var alltid en sikker vinner på plakaten.

Sophia har tålmodig svart på medienes spørsmål i halvannen time, og snart er det tid for den store pressekonferansen der all oppmerksomhet og alle søkelys er rettet mot henne. Spørsmålenes dybde betyr mindre enn det at man i det hele tatt får stille henne spørsmål. Hun behersker situasjonen til fulle, og hun gjør det samme når hun noen timer senere døper Fantasia foran et tusentalls publikum i en seremoni der skipets og kvinnens eleganse møtes, og man tenker med seg selv at dette var sannelig vel verd å oppleve.

#1Public

0 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no