Søk

Nesten som i gamle dager..!


De’kke alltid lett å få gjennomført en prikkfri foredragssesong i våre dager. Da jeg ble medlem på 80-tallet sto det bare ”Foredrag” på programmet. Ikke hvem det var, eller hva det skulle snakkes om. I dag skal programmet helst fortelle alt, et helt halvår i forveien…

Spennende mennesker er ofte opptatt, eller reiser mye, eller kan ikke binde seg opp til en dato lang tid i forveien. Og andre ganger blir de bare heftet opp akkurat den kvelden de skulle komme til oss. Dette skjedde med vår egen Knut Erik Steen. Han skulle snakket om marine installasjoner, men ble selv sittende fast på en, ute i Nordsjøen.

Vise-Trampsjefen hadde heldigvis med seg en gjest denne kvelden. En gammel venn som er mye ute og reiser. Han ble spurt om han kunne overta for den uteblitte foredragsholderen og han tok utfordringen på strak arm. Og med de moderne minnebrikkene ”alle” har med seg nå om dagen prøvde vi å laste opp noen bilder fra hans siste eventyr på sykkel, kajakk og tog gjennom land rundt Middelhavet. MEN – akkurat slik som vi hadde det i gamle dager sviktet teknikken oss og vi fikk ikke opp bildene hans. Dette lot ikke til å affisere den unge og entusiastiske Paul Olai-Olssen, som bare fortsatte å fortelle med hele kroppen og stor innlevelse om spennende mennesker han hadde møtt, kompliserte grenseoverganger, padling i Antarktis og hvor hyggelig folk er når man nærmer seg dem med respekt og god tid. Paul har i de senere årene skrevet flere bøker om sine reiser jorden rundt, og mange kjenner ham fra Tv-serier han har produsert for TV2. ”Paul padler Europa” var kanskje den mest sette – og nå har han blinket seg ut nye mål. Shetland, Orknøyene, Island på sykkel og med kajakk lokker ham denne gang, og planen hans er å stikke av gårde til våren.

Vi takker Paul for sporty innsats denne kvelden, ønsker ham god tur og velkommen tilbake, kanskje med et fordrag med bilder neste gang..

#1Public

0 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no