top of page
SĂžk

Basecamp Masai Mara nominert til verdens beste Ăžko-hotell !


VĂ„rt medlem, Svein Wilhelmsen, har tidligere mottatt godord og priser for sine bĂŠrekraftige reisemĂ„l. NĂ„ kan det vanke enda en ettertraktet pris til Basecamp Explorer som Svein har grunnlagt. Det dreier seg om basecampen i Masai Mara som er det fĂžrste norske hotell som non sinne er nominert til SkĂ„l`s prestisjetunge Ecotourism Award. Dersom Masai Mara vil det selvfĂžlgelig glede Svein – og de mange av Clubens medlemmer som har besĂžkt dette eksotiske reisemĂ„let i masaienes rike i Kenya ved grensen til Tanzania.

Jeg hadde selv gleden av Ă„ arrangere en reise til Masai Mara for en gruppe pĂ„ 10 i februar 2006. Det ble en reise som vi sent vil komme til Ă„ glemme. Det skyldtes ikke bare det nesten ufattelige rike dyrelivet, men ogsĂ„ selve campen som i seg selv var en reise verd. Eksotisk, bĂŠrekraftig, Ăžkologisk – og likevel komfortabelt. Fra hyttene vĂ„re kunne vi se aper og villsvin streife forbi veggene, og i floden som flĂžt forbi basecampen vat det bĂ„de flodhester og krokodiller. Men dette var likevel for ingenting Ă„ regne, da vi kom ut i det Ă„pne landskap der dyr i tusenvis passerte revy.

NÄ skal det ble spennende Ä se hvordan SkÄl International vil rangere basecampen i Masai Mara. SkÄl er verdens stÞrste organisasjon for profesjonelle innen reiseliv, den har 20 000 medlemmer og opererer i 90 land og pÄ 500 destinasjoner over hele kloden.

Det konkurreres i ulike kategorier, Basecamp Masai Mara er blant de 3 nominerte i kategorien ”Rural Hotels” – dvs overnatting knyttet til fjell, strand, nasjonalparker, elver, savanne og skog.

Basecamp Explorer har foruten destinasjoner pĂ„ Svalbard, i Pyreneene og India, gjennom 10 Ă„r bygget opp en unik safariopplevelse pĂ„ savannen i Kenya. De har vakt oppsikt og anerkjennelse for sitt engasjement innen ansvarlig turisme. National Geographic utnevnte i fjor Basecamp til en av de 10 beste savanneopplevelsene i verden. I 2005 mottok Basecamp Explorer “The Responsible Tourism Award" pĂ„ World Travel Market i London . I Kenya er Basecamp Masai Mara “Gold Eco-rated” som beste Ăžkologiske hotell i landet, og Barack Obama valgte Basecamp for seg og sin familie da han besĂžkte Kenya.

Vinnerne blir presentert pÄ SkÄls verdenskongress i Budapest 2. november. Hvis Basecamp Masai Mara vinner, er det en stor seier bÄde for norsk reiseliv og bÊrekraftig turisme !

8 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page