Søk

Med Ulf Prytz og ISIS til Svalbard


Vår hjemmeside har mottatt en kjølig hilsen, som vi herved ovebringer fra Ulf. Hilsenens iboende temperatur har mindre å gjøre med sinnstilstand enn avsenderens geografiske tilhørighet. Det viser eg nemlig at Ulf Prytz og hans mannskap har krysset Barentshavet i friskt vær med S/Y Isis. Om bord er også Gorm Lund, Gisle Bjørnstad og Nicolai som er sønnen til Ulf. Hilsenen fra nord er ikke svært ordrik, og det er dermed ikke så mange inntrykk vår hjemmeside kan formidle. Men det retter han kanskje på senere – i vår egne lokaler. Men litt informasjon ble det likevel.

ISIS nærmest, sammen med HIKE til høyre og en annen båt i Bjørnehavna i Hornsund på Sør-Spitsbergen.

Altså, torsdag 16. august kunne Ulf meddele at S/Y Isis har krysset Barentshavet i friskt vær. Under veis mot Svalbards hovedstad, Longyearbyen, besøkte de fire seileglade både Bjørnøyna, Hornsund og Bellsund.

Ferden stertet ut fra Troms i grov sjø. Dermed var det bare å seile i skarp kryss. Med grov sjø og frisk vind i fjeset, brukte de to døgn for å komme frem til Bjørnøya. Da trengte både besetning og fartøy en hvil, og den tok de i Sørhavna der de ble i ett døgn sammen med et annet fartøy – S/Y Hike. Fra Bjørnøya tok det ett døgn å komme til Spitsbergen.

Fra den seilasen kan Ulf berette om lite is, og Svalbard-dagene fortonte seg dermed som den reneste paradeseilas. For godt vær var det også. Omgivelsene var praktfulle og for besetningen ble det fine landstigninger. Det ble dessuten en sterk opplevelse for alle sammen å nå Svalbard på egen kjøl. Dette hadde både Ulf og skipperen på Hike, Toto, drømt om lenge.

Da meldingen nådde vår hjemmeside, lå Isis godt fortøyd på Svalbard i en moring som for anledningen var utlånt av Heinrick Eggenfelner. Ekspedisjonen tar nå en pause på to uker mens Trond Berg holder øye med båtene, På den siste etappen blir det utskiftning av mannskap idet Sverre Kræmer, Dag Nordling og Jon Teigland kommer om bord.

1. august går odysseen nord- og østover, og kanskje rundt Svalbard hvis forholdene tillater det. Dernest settes igjen kursen sydover. Nye eventyr venter, beretter skipper Ulf begeistret som også benytter anledningen til å ønske oss alle en fortsatt god sommer.

#1Public

4 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no