Søk

Koreaneren som har sykler gjennom 174 land


Den 47 år gamle sør-koreaneren Okhwan Yoon har vært underveis på sykkelen i åtte år og han har ikke tenkt å gi seg før han har besøkt 200 land. Han sykler gjennom verden for fred, og for å forstå hvorfor verden er som den er.

Det var vårt Clubmedlem Jan Søderstrøm som traff på ham, og av alle steder på en fotballkamp på Ullevål! Han gjorde meg oppmerksom på denne underlige skruen av en globetrotter, så onsdagen etter var Okhwan en selvfølgelig gjest i Travellers’ Club, stedet der reisende menn møtes.

Han har hittil ”brukt opp” fem sykler, og den han ankom til Oslo med var ganske medtatt, så jeg satt ham i forbindelse med importøren av det sykkelmerket han hadde. Det var vellykket, og da han forlot landet var magen stappfull (takket være Travellers’ Club) og sykkelen var nyoverhalt (takket være Trek-forhandleren).

Mye dramatikk

Okhwan har i løpet av årene han har vært underveis blitt kidnappet, overfalt, ranet og påkjørt av biler gjentatte ganger. Under mitt første møte med han viste han meg store og små arr rundt omkring på kroppen. ”This is car accident from Suriname” – sa han. ”And this is from big crash in California” – og slik holdt han på. Han kan bruke kroppen sin som et atlas når han en gang avslutter sin vanvittige ferd, og slår seg til ro i hjembyen Seoul.

I skrivende stund sykler han rundt på Malta, etter å ha blitt robbet nok en gang i Valletta, men han fortviler ikke. Ikke vil han anmelde overfallet heller. “I try not to think about the negative events but only the positive ones. Throughout my journey, I have discovered that peace cannot be achieved unless people stop thinking only about themselves " – var hans lakoniske oppsummering av hendelsen.

Først var det juss

Okhwan studerte juss og drev et vellykket tekstilfirma før han la ut på sin langtur, og han har planene klare for den dagen han kommer hjem. Han vil stille som kandidat til valget som ordfører i Seoul. Da skal han legge seg skikkelig i selen og lansere en kampanje som vil få Nord- og Sør-Korea til å bli ett land igjen. Det er ingen små planer denne mannen sykler rundt med! Han skal også lage et billedmuseum hvor fotografier fra hans reise gjennom 200 land skal være permanent utstillet, for å minne mennesker om at det nytter å gjøre en innsats for fred.

Han sliter med å få tillatelse til å sykle gjennom Libya og Saudi Arabia, og på mitt spørsmaål om hvordan han skulle få den endelige tillatelsen til å sykle gjennom det hermetisk lukkede Nord-Korea på siste legg hjem – så han på meg med oppgitthet i blikket, og sa bare: ”Gorm… do not be so negative!”

For de av dere som vil vite mer om Okhwan – søk bare navnet hans på internett. Der er det mye å lese.

#1Public

0 visninger

©Travellers` Club, Oslo, Norway    ts@travellersclub.no      Proudly made by www.hattemannen.no